Sarbatoarea dragostei la români a fost marcata de catre elevii Colegiului National “Vasile Alecsandri” printr-o serie de evenimente menite sa-l readuca in memoria colectiva pe Dragobete. Debutul a fost marcat de vernisajul unei expozitii de pictura naiva organizata pe holul liceului.

Tinerii au avut ocazia sa vina in contact cu lumea satului repovestita in maniera plastica de catre pictorii Dorina Blanaru si Ioan Maric.

Prezentarea expozitiei a fost asigurata de Carmen Voisei, director al Scolii Populare de Arta, si muzeograful Carmen Istrate Murariu. Trecerea catre traditional a fost marcata de versurile lui Lucian Blaga si Nichita Stanescu, recitate cu glasuri tremurânde de adolescenti. Finalul activitatii a apartinut muzicii si dansului popular bine reprezentat printre elevii Colegiului Alecsandri prin Ansamblul folcloric “Ciucurelul”.

PUBLICITATE

Acestia au incheiat apoteotic printr-o hora in care s-au prins elevi, profesori si invitati laolalta. “Am dorit sa sarbatorim dragostea româneste, sa ne cultivam traditiile si sa-i invatam pe cei tineri ceea ce are acest popor mai frumos” a subliniat bibliotecara Ana Chiscop, coordonatoarea evenimentului.

[wonderplugin_gallery id=”448″]

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ