Paul Cotîrleț
Paul Cotîrleț

Paul Cotîrleț, fiul dr. Adrian Cotîrleț, va candida la funcția de primar al municipiului Moinești. Născut în Onești, în 1988, a absolvit Școala „George Enescu” și Liceul „Spiru Haret” din Moinești, iar în 2010 Facultatea de Istorie din București, secția Relații Internaționale și Studii Europene. Are master în Politica Europeană și Românească, în Diplomație și Istorie Politică, iar în prezent este doctorand la Universitatea din București.

E o surpriză faptul că vă întoarceți acasă, în Moinești. Cei care vă cunosc traseul se așteptau, probabil, să vă continuați cariera în București sau în alt mare oraș. Ce v-a determinat să luați această decizie?

Actuala administrație și-a arătat limitele. Consider că poziția de primar trebuie să fie câștigată prin proiecte și voturi, nu printr-o moștenire lăsată… Traseul despre care vorbiți a fost creat din dorința de a face ceva pentru cetățean. Părinții mi-au insuflat această aplecare spre partea socială specifică medicilor, dar nu m-au putut convinge să urmez această meserie. De aceea, după o extrem de benefică experiență de șase ani avută în Parlamentul României, consider că a venit timpul de a mă întoarce acasă și a pune umărul la reconstrucția Moineștiului după modelul implementat de tatăl meu la spital. Vin cu inima deschisă și nici un oraș din lume nu se poate compara cu cel al copilăriei.

Să fii administratorul unui oraș nu e un lucru ușor. Vor exista, întotdeauna, nemulțumiri sau nevoi care nu pot fi satisfăcute imediat. Sunteți pregătit să faceți față presiunii pe care o exercită comunitatea asupra celui pe care l-a ales?

Sunt sigur că această presiune mă va ambiționa astfel încât, împreună cu echipa ce îmi stă alături, să reușesc a pune în practică cât mai repede cu putință proiectele ce au fost propuse de mine și avizate de conducerea centrală de partid în momentul în care am acceptat candidatura la Primăria Municipiului Moinești. Făcând un scurt istoric al acestei candidaturi, vă spun că au fost patru luni de negocieri intense, dar perseverența unor lideri județeni ai PSD și faptul că cei aflați în conducerea partidului la nivel central au fost de acord în sprijinirea unor planuri de dezvoltare a municipiului m-au făcut să intru în această cursă electorală extrem de hotărât.

Plecând de la faptul că sunteți cetățean al Moineștiului și cunoașteți bine acest municipiu, ar fi interesant să aflăm care sunt primele schimbări pe care ați dori să le faceți în calitate de primar?

Aș dori a detalia cele ce vor fi făcute în timpul mandatului meu într-o conferință de presă imediat după data de 10 mai dar, ca o avanpremieră, va pot spune că hotelul-relicvă din centrul orașului va fi reabilitat, stadionul de fotbal va fi parte a unui complex multisportiv modern, infrastructura rutieră va fi refăcută în special în zonele neglijate până acum, cum sunt cartierul Văsâiești-Hangani sau Lucăcești Sat, și multe altele. Până atunci am plăcerea de a vă invita la meciul demonstrativ de fotbal între generația de excepție a fotbalului românesc (selecționata națională de la începutul anilor 90) și echipa Petrolul Moinești din sezonul 1997-1998, cea care a fost la un pas să promoveze în prima ligă. Prin aceasta partidă doresc a reînvia tradiția fotbalistică moineșteană ce datează din 1948 și să garantez că voi contribui la reeditarea performanțelor demult uitate.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

6 COMENTARII

  1. Sper ca oamenii sa fie suficient de inteligenți și sa nu îi scadă șansele doar ptr ca poarta un nume. S-A tot zis ca vrem oameni noi în politica.acum îi avem.sa vedem ce facem noi ca alegatori de acum.

  2. Vasiesti_Hangani deja este începută asfaltarea, este finalizata în proporție de 50%.Sa nu își treacă în palmares ceva făcut de fostul primar. Lucacesti sat este asfaltat și acolo la fel.

  3. Ne cam saturasem de aceleasi fete obosite care se simteau obligate sa participe la alegeri. Cu idei la fel de obosite. Vechea administratie, care a mai facut cate ceva pentru oras, nu neg (dar prea putin fata de posibilitati, e de-ajuns sa privim la vecinii din Comanesti ca sa vedem ce poate face, cu adevarat, un primar inteligent si cu grija fata ce concetateni), ajunsese la un punct de saturatie, peste care nu a mai putut trece. Orasul a fost declarat statiune. Cand o sa se poata numara primii 1000 de turisti intr-un an, da, va fi statiune. Pana atunci, vorbe goale. Avand in vedere antecedentele genetice, pentru ca trebuie luate si astea in consideratie, plus educatia primita la timpul ei, tanarul Cotirlet pare solutia cea mai buna la actualele alegeri. Experienta, de netagaduit, a tatalui in hatisurile birocratice nu poate decat sa-i fie de folos. Cand va candida pentru un nou mandat, va putea spune: ati vazut ce-am realizat, acum sunt pe picioarele mele. Deocamdata, faptul ca este fiul doctorului Cotirlet, care si-a aratat, cu preamasura, talentul de manager, e, mai degraba un atu, decat un handicap. Eu sper ca alegerea sa in functia de primar (care, in momentul de fata, cred ca e cea mai buna solutie) ar putea insemna relansarea Moinestilor, spre binele locuitorilor sai.

LĂSAȚI UN MESAJ