Tragedia din Colectiv a fost ca un dus rece atât pentru tinerii care se distrau in cluburile periculoase fara sa se gândeasca o clipa cum s-ar putea salva in cazul unui incendiu, cât si pentru autoritati, care au tolerat functionarea unor locatii-bomba.

Dupa ce peste 30 de oameni si-au gasit sfârsitul intr-un club al mortii din Capitala, iar circa 130 au fost ranite grav, s-a decis ca toate locatiile de distractie din tara sa fie verificate pentru a se preveni astfel de evenimente cu urmari dezastruoase.

In judetul Bacau, pompierii si politistii au inceput controalele inca de sâmbata noaptea.

PUBLICITATE

“Pâna la aceasta ora au fost verificate 6 unitati de alimentatie publica la care s-au constatat 13 nereguli. Doua au fost solutionate pe timpul controlului, celelalte fiind sanctionate cu 5 avertismente si 6 amenzi, in cuantum de 31.500 de lei. Patru dintre nereguli se refera la lipsa autorizatiei de securitate la incendiu”, a declarat cpt. Andrei Grecu, ofiter de relatii publice la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bacau.

Asadar, 4 din cele 6 localuri verificate, din Bacau si Moinesti, nu aveau autorizatie de la ISU, ceea ce inseamna ca puneau in pericol vietile clientilor. Probleme s-au gasit si la instalatiile electrice, stingatoarele nu erau verificate, la fel si hidrantii, iar pompierii anunta ca vor continua controalele si in perioada urmatoare.

Ajutoare in bani pentru familiile victimelor incendiului

Consiliul Local Onesti a aprobat ieri, intr-o sedinta extraordinara, acordarea unor ajutoare de urgenta de pâna la 10.000 de lei, pentru familiile victimelor incendiului de la Colectiv.

Este vorba despre familia tinerei care a decedat, Mihaela Vieru (32 ani), si a unui tânar care se afla in stare foarte grava in spital.

Si Guvernul a anuntat ca acorda ajutoare de urgenta, in valoare de 5.000 de lei, pentru fiecare familie care si-a pierdut pe cineva drag in incendiu. Plata se va face prin agentiile judetene pentru plati si inspectie sociala in baza unei cereri ce va fi depusa de catre rude.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. De ce nu dați public și numele cluburilor să știe toată lumea unde nu ar trebui să meargă? Ca nea’ patronu’ plătește amenda și continuă să funcționeze cu aceleași probleme.

LĂSAȚI UN MESAJ