– un baietel de 5 luni a ajuns in grija unui asistent maternal iar surorile lui, de 7, 10 si 13 ani, au fost aduse la Centrul de Primire in Regim de Urgenta Bacau

Un scandal iscat pe fondul consumului de alcool, intre doi soti, din comuna Berzunti, s-a incheiat, marti dupa-amiaza, cu o crima. Femeia, de 33 de ani, ar fi pus mâna pe un cutit si si-ar fi injunghiat sotul, de 36 de ani, in picior.

Din pacate, i-a atins artera femurala iar acesta a inceput sa sângereze abundent. S-a prabusit imediat la pamânt si in mai putin de 15 minute si-a dat ultima suflare. Rudele au chemat o ambulanta, dar medicii ajunsi la fata locului nu au mai putut face nimic altceva decât sa constate decesul. „Eu eram la mine in curte si am auzit cearta. Se certau in fiecare zi. Apoi a venit una dintre fete, care era plina de sânge pe fata, pe mâna si pe un picior, si mi-a spus: «Nana, vino ca te cheama mama».

PUBLICITATE

Atunci a iesit ea afara si mi-a zis sa ma duc repede ca ea crede ca l-a omorât. El era intins lânga usa, cu fata in sus si era taiat la picior. Am sunat la salvare, dar când au venit era mort”, spunea Ana Alexandru, cumnata victimei. Curtea s-a umplut imediat de anchetatori, iar femeia a fost ridicata si dusa la audieri.

Trist este ca doua dintre fete au fost martore la scena violenta, iar in acel moment a inceput adevarata drama pentru cei patru copii, printre care si un baietel de numai 5 luni. Cu tatal mort si mama retinuta pentru omor, minorii au ramas ai nimanui. Inca de marti seara ei au fost preluati de Protectia Copilului, insa se doreste sa fie totusi crescuti impreuna de rude.

„Noi am luat legatura cu mama tinerei, care este plecata la munca in Italia si a spus ca va veni acasa. Intentionam ca minorii sa fie in grija bunicilor pentru ca ar avea conditii sa-i creasca si sa nu fie despartiti”, explica Stefan Tifan, primarul comunei Berzunti.

Oamenii din sat povesteau ca cei doi soti se certau destul de des, iar autoritatile locale monitorizau situatia pentru ca fratii duceau o viata grea in familie. „Copilul cel mic, de 5 luni, se afla la un asistent maternal iar fetele au fost aduse in Centrul de Primire in Regim de Urgenta, unde beneficiaza de consiliere psihologica. Totodata a fost demarata o ancheta sociala pentru a se stabili ce este mai bine pentru minori”, a declarat Marian Vatamanescu, purtator de cuvânt la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bacau.

Femeia acuzata de omor nu si-a recunoscut fapta in fata procurorului criminalist si a spus ca sotul ei s-a taiat singur la picior. Ramâne de vazut ce decizie vor lua judecatorii de la Tribunalul Bacau, unde a fost prezentata cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. Daca va fi gasita vinovata ea risca pâna la 25 de ani de inchisoare.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ