Petrecerea de Anul Nou s-a terminat pentru unii bacauani la spital. In ultima zi din 2015 dar si in prima din acest an la Unitatea de Primiri Urgente (UPU) a Spitalului Judetean Bacau au ajuns peste 250 de pacienti, fiind inregistrate doua cazuri de hipotermie din cauza gerului, dar ajutor medical au cerut si doua persoane fara adapost, care pe timpul iernii obisnuiesc sa vina la Urgente in special ca sa se incalzeasca.

Patru bacauani au ajuns la spital dupa ce s-au ranit de la articolele pirotehnice pe care le-au mânuit gresit. Doi dintre ei au fost internati in Sectia de Chirurgie Plastica Bacau pentru ingrijiri medicale, unul având leziuni la fata si altul la un deget de la o mâna.

Un pacient a fost transferat la un spital din Iasi, pentru ca s-a ranit la un ochi, iar al patrulea a plecat acasa dupa ce a fost examinat de medici la camera de garda. Una dintre victime ar fi folosit o baterie de artificii si pentru ca nu s-a indepartat imediat ce i-a da foc, aceasta i s-a declansat in fata.

In ultima luna din an, politistii bacauani au actionat pentru depistarea celor care incercau sa introduca pe piata articole pirotehnice interzise, care le pot face rau celor ce le folosesc.

„In luna decembrie din 2015 au fost efectuate 62 de controale si 18 perchezitii, s-au constatat 22 de infractiuni, fiind cercetate 17 persoane si s-au confiscat 7.600 de kilograme de articole pirotehnice, in valoare de circa 380.000 de lei”, a declarat inspector principal Narcisa Butnaru, purtator de cuvânt la Inspectoratul de Politie Judetean Bacau.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ