Prefatând Ziua Nationala a României, la sediul Muzeului de Istorie de pe strada 9 Mai s-au adunat tineri si batrâni, elevi, studenti, istorici, militari si pasionati de Istoria României pentru a participa la simpozionul “1918 – Anul Marii Unirii”.

Organizat vineri, 27 noiembrie, de catre Complexul Muzeal “Iulian Antonescu”, acest eveniment a fost posibil prin cooptarea mai multor asociatii cultural-istorice, fiind bine primit de catre cei tineri prezenti in numar mare. O tusa distincta a fost garda de onoare formata din elevi de la Colegiul Tehnic de Comunicatii “Nicolae Vasilescu-Karpen” imbracati in uniforme ale Armatei Române din Primul Razboi Mondial.

Rolul de comandant al acestei garzi de onoare sui generis l-a jucat col. (r.) Stelian Cojocaru, presedintele Asociatiei de Traditii Militare “Regimentul 3 Artilerie”.

PUBLICITATE

Expunerile prezentate de catre invitati, printre care s-au numarat prof. univ. dr. Ioan Mitrea si consilierul judetean Dumitru Braneanu, au reiterat necesitatea cunoasterii Istoriei României de catre tânara generatie, un factor indispensabil in afirmarea noastra ca natiune insependenta.

“Trebuie sa ne asumam traditiile, istoria si sarbatorile nationale, sa fim patrioti oricât de desuet pare acest termen in contextul globalizarii actuale” a afirmat, in prezentarea sa, istoricul Marius Istina, cel care a fost moderatorul acestui eveniment.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ