In satul Poieni, din comuna Parincea, un barbat de 54 de ani isi duce greu zilele. Din cauza unor probleme medicale, se deplaseaza doar cu ajutorul cârjelor. Are proteza la un sold si pentru a putea merge pe picioarele sale ar avea nevoie de inca o interventie chirurgicala, la fel de complexa si costisitoare.

Circa 3.000 de euro i-ar trebui lui Vasile Lungu pentru aceasta operatie, dar si-a pierdut speranta ca va putea vreodata sa o faca. In urma cu multi ani, casa parinteasca a fost distrusa intr-un incendiu si, ramas sub cerul liber, s-a adapostit multa vreme intr-un grajd din fostul CAP. A stat acolo fara soba si fara alte utilitati.

Acum are o camera a lui, construita de rudele sale pe pamântul fostei locuinte. Nici aici conditiile nu sunt cele mai bune, dar isi duce saracia cu demnitate. „Sunt bolnav din copilarie. Am reumatism, la un picior am proteza totala, dar la celalalt n-am mai avut sa ma descurc si am ramas asa. Ca sa fac inca o operatie la Iasi trebuie foarte multi bani”, spune Vasile. Incadrat intr-un grad de handicap, omul primeste lunar putin peste 200 de lei. Banii nu-i sunt de ajuns si ca sa-si asigure hrana si sa aiba o ocupatie si-a cumparat o capra, pe care o duce zi de zi la pascut. L-am gasit necajit pentru ca animalul s-a imbolnavit si nu mai da asa de mult lapte. A chemat veterinarul sa o consulte si spera sa nu fie nimic grav.

Vasile Lungu se deplaseaza doar cu ajutorul cârjelor
Vasile Lungu se deplaseaza doar cu ajutorul cârjelor
PUBLICITATE

Vecinii ii stiu traiul si il ajuta si ei cum pot. „Este necajit tare. Ii duc de mâncare in fiecare zi, ca n-are cine sa-l ajute, ca aici nu mai are pe nimeni. Sta singur acolo, fara lumina, fara nimic, dar ce sa faca? A stat ani de zile in grajd”, spunea Maria Lacatusu, vecina. Desi are o situatie grea, Vasile poate fi considerat un contribuabil model. Din putinii bani pe care-i are, isi plateste la zi darile catre stat si nu are nicio datorie. „Vine la primarie sa-si plateasca impozitul. Are un impozit de vreo 10 lei, ca nu are mult pamânt, dar plateste. Nu are amenzi, nu provoaca scandaluri, nu are alte datorii”, ne-a declarat Elena Golea, asistent social in cadrul Primariei Parincea.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. De ce primaria nu il ajuta deloc mai ales ca isi plateste darile la timp si eu un om corect? Ce face statul pt astfel de oameni? Acum ca se apropie alegerile intrebati noii primari ce pot face pt un astfel de om?

LĂSAȚI UN MESAJ