Elegante, suave, distinse si inconfundabile, cele sase automobile de epoca înscrise în editia 2015 a raidului „Retromobil în Turul României”, care a luat startul pe 8 mai în Bucuresti, au onorat luni, 11 mai, cu prezenta si municipiul Bacau.

Imediat dupa ora prânzului, caravana a oprit in parcarea stadionului municipal, asteptata de câtiva impatimiti ai genului care au studiat si admirat pret de aproape o ora fiecare exemplar. Pentru scurt, timp, caravana s-a oprit si in fata Casei de Cultura, unde a atras si mai multe priviri admirative.

Cele sase elegante masini fabricate în perioada 1931 – 1954 au fost înscrise într-o aventura care va dura pâna pe 16 mai, în care vor parcurge peste 2.200 de kilometri, pe un traseu care trece, din Bucuresti, prin Constanta, Buzau, Bacau, Piatra Neamt, Bistrita, Dej, Baia Mare, Satu Mare, Carei, Oradea, Arad, Timisoara, Drobeta-Turnu Severin, Craiova si Alexandria. Astazi, caravana a plecat din Sarata Monteoru si parcurge 310 km, prin Focsani, Adjud, Bacau si Piatra Neamt, cu sosire la Manastirea Neamt.

Automobilele sunt un Dodge DG8, din 1931, un Dodge D2 Coupe, din 1936, un Plymouth P2, din 1936, un Buick 40 Special, din 1938, un Plymouth P6, din 1938, un Desoto DeLuxe Coupe, din 1947, un Buick Sedan, din 1947, si un Rolls Royce Silver Dawn, din 1954. Fiecare are câte un echipaj format din doi piloti, doar pe Plymouth P2 sunt doi plus unu, iar pe Dodge D2 Coupe doar unul. Patru dintre copiloti sunt femei.

Raidul are loc sub egida Asociatiei Nationale a Posesorilor si Restauratorilor de Vehicule Istorice Retromobil Club România (RCR). Membrii RCR detin vehicule care au fost mentinute în perfecta stare de functionare sau au fost supuse unui proces de restaurare, sunt originale si sunt atestate ca vehicul istoric. Asociatia are 635 de membri si reprezentanti în 23 de judese, inclusiv în Bacau. Clubul regrupeaza exemplare de certa valoare tehnica si istorica, premiate la diferite competitii interne si internationale, vehicule istorice fabricate în perioada 1899 – 1984.

In editiile urmatoare ale ziarului vom publica un scurt interviu cu proprietarul a doua dintre frumoasele atoturisme de epoca americane, unul din marca promovata acum circa 80 de ani chiar de celebra Ginger Rogers.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ