– defilari, demonstratii, discursuri, distinctii si plachete aniversare la implinirea a 25 de ani de la infiintarea Batalionului 630 Parasutisti “Smaranda Braescu”

Ploaie, lapovita si ninsoare. De toate acestea, dar si de emotii, au avut parte parasutistii bacauani, in ziua in care au sarbatorit un sfert de veac de la infiintare. Batalionul 630 Parasutisti „Smaranda Braescu” si-a deschis portile unitatii inca de la ora 11, pentru a le arata celor interesati cine sunt ei si mai ales ce fac. Traduse in cifre, realizarile Batalionului 630 Parasutisti, in cei 25 de ani de existenta, sunt impresionante: peste 40.000 de parasutari executate in conditii de siguranta, peste 3.000 de soldati si gradati antrenati si brevetati ca parasutisti militari, dislocarea unor detasamente si subunitati ale batalionului in teatrele de operatii Kosovo si Afganistan, unde au executat la standarde impecabile misiuni dintre cele mai complexe.

Forte speciale de elita

Vizitatorii au asistat la un ceremonial militar si religios. Printre momentele organizate cu acest prilej s-au numarat decorarea drapelului de lupta, acordarea unor distinctii militare si inmânarea unor plachete aniversare autoritatilor. Defilarea garzii, vizitarea muzeului militar si exercitiul demonstrativ au fost apreciate in egala masura de catre invitati, fie ca a fost vorba de fosti sau actuali militari, autoritati locale, elevi sau profesori.

Aniversarea parasutistilor bacauani – https://www.desteptarea.ro/parasutisti-25/

Posted by Desteptarea de Bacau on Friday, November 27, 2015

In zi de sarbatoare, in curtea unitatii a fluturat alaturi de steagul românesc si steagul SUA, pentru ca un grup de militari americani a participat alaturi de parasutistii bacauani la un exercitiu militar. „In sfertul de secol de fiintare, prin numeroasele participari la exercitii si misiuni internationale, batalionul si-a câstigat respectul profesionistilor care activeaza in domeniul de elita al operatiilor speciale, rezervat doar celor mai buni dintre cei buni”, a spus col. Dan Mircea Suta, cmdt. Brigazii 6 Operatii Speciale

„Vom asigura in continuare prezenta parasutistilor militari in elita fortelor pentru operatii speciale si vom face totul pentru a apara România”, a declarat col.dr. Doru-Constantin Tocila, cmdt. Batalionului 630 Parasutisti “Smaranda Braescu”.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. La multi ani si multa sanatate!
    O sectiune a armatei romane care e varf de lance si care imi trezeste de fiecare data mandria de a fi roman si de a fi fost parte din Compania a 3a.

LĂSAȚI UN MESAJ