O parada neobisnuita a absolventilor Academiei FSB de la Moscova a stârnit indignarea publicului si mânia superiorilor. Circa 30 de SUV-uri Mercedes, valorând peste 100.000 de dolari fiecare, au defilat prin capitala Rusiei cu tinerii absolventi ai politiei secrete care s-au si filmat si au pus imaginile pe retelele sociale.

Daca pentru rusii de rând, afectati de sanctiunile economice, coloana de limuzine germane a produs indignare, pentru ofiterii FSB, parada absolventilor a produs stupefactie.

Generalul maior in retragere Alexander Mihailov, fost ofiter FSB, a declarat pentru presa rusa ca toti absolventii care au participat la aceasta cursa prin oras ar trebui pedepsiti iar oficialii Academiei FSB, trasi la raspundere.

PUBLICITATE

“Timp de patru ani acesti absolventi au fost invatati sa nu dezvaluie secrete, li s-a impus o anumita etica. Acesti tineri care au participat la parada nu sunt nici ofiteri de informatii, nici de contra-informatii, ci comercianti de prima clasa. Sunt aroganti. Daca asa isi incep ei cariera, nu vor face nimic bun.”

Principala problema a generalului Mihailov este ca tinerii absolventi si-au aratat fetele si s-au fotografiat apoi au urcat pozele pe retelele sociale. “Este vorba de o tradare capitala a intereselor FSB. Nimeni nu stie unde vor servi acesti tineri. Asadar cum sa poti descarca imagini cu agentii FSB de pe Internet?”, se intreaba el.

Astfel de parade ale masinilor de lux au mai fost si s-au soldat cu interventii ale politiei. In luna mai, fiul unui magnat al petrolului a decis sa faca o plimbare cu SUV-ul pe strazile Moscovei, insotit de o gasca de prieteni. Politia rutiera a incercat sa-l opreasca pentru ca depasise viteza legala, insa tânarul si-a continuat calatoria. In urmarirea sa au pornit sase echipaje de politie iar inregistrarile video cu urmarirea au fost postate pe retelele sociale.

In ceea ce priveste absolventii Academiei FSB, comentatorii sunt de parere ca si-au ratat carierele si vor fi trasi pe linie moarta.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ