In pofida unei vremi ploioase, onestenii iubitori de automobile s-au putut bucura sâmbata, 18 aprilie, de Retro Parada Primaverii, un minunat prilej de a vedea autoturisme ce au o vechime de peste 30 de ani. Astfel, au fost “vedete” la aceasta parada care a avut loc in fata primariei onestene un autoturism “Chrysler Wondson” fabricat in anul 1955, al carui motor este o adevarata uzina (acesta având o instalatie de 6 volti si un motor care merge foarte lin, cu un huruit metalic) dar si alte “vehicule ale timpului”.

Onestenii au privit indelung la un autoturism “Fiat” ce are peste 50 de ani, acesta facând parte din primele masini fabricate in Europa cu servofrâna dar si la limuzine vechi, aflate intr-o perfecta stare de functionare. Bacauanul Dragos Popa a adus la aceasta parada de la Onesti un autoturism “Wolkswagen Kafer” – marca aparuta in Germania la comanda lui Hitler, care isi dorea masini cât mai durabile si mai fiabile.

“Acest autoturism, ce a fost fabricat in anul 1967 a fost restaurat complet acum 5 ani, 99 la suta dintre piese fiind originale. El se afla in perfecta stare de functionare si este acum masina Reprezentantei Wolkswagen din Bacau”, ne-a declarat Dragos Popa, ingrijind cu multa meticulozitate aceasta adevarata “bijuterie” auto.

PUBLICITATE

Din Roman (jud. Neamt), Bogdan Tanasiciuc a adus onestenilor un “Ford Granada”, cu tapiterie originala, proiectoare de ceata si alte dotari, autoturism care se afla in România din anul 1993 si a avut doar doi proprietari. Onestenii s-au bucurat ca sa vada pe viu autoturisme “Monte Carlo” (pe care le-au urmarit doar in filmele anilor 1960 – 1965) dar si “Ford Taunus” (ce i-a uimit pe curiosi având si numarul de inmatriculare din … Washington, din anul 1966) precum si un Fiat 1300, din care au fost produse un numar de aproape 700 000 unitati.

Intre masinile expuse sâmbata 18 aprilie in centrul municipiului Onesti s-a aflat si o “batrâna” Dacia 1300, un “Jeep Wrangler” precum si un autoturism “Falkon”, ce a adunat cei mai multi admiratori care s-au fotografiat cu acesta. Mentionam ca aceasta parada a fost organizata de Retromobil Club România, care are in calendarul activitatilor sale realizarea de astfel de evenimente in multe orase ale tarii.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ