Ministerul Apărării Naţionale pregăteşte joi un zbor pentru transportarea, cu o aeronavă militară, a unor pacienţi COVID care nu mai au locuri în Bucureşti, informează MApN.

Transportul se va face din Baza 90.

Conform sursei citate, pacienţii din prima cursă a aeronavei C 27J Spartan vor fi preluaţi de pe aeroporturile Bacău şi Iaşi.

Reprezentanții Spitalului de Boli Infecțioase din Iași au precizat că se pregătesc să primească doi pacienți aduși de avionul Spartan pe Aeroportul Internațional Iași, care vor fi internați la spitalul modular de la Lețcani. „În cursul zilei de astăzi alți cinci pacienți ATI vor veni de la București spre Iași, și doi dintre ei vor fi preluați în secția de ATI de la Lețcani”, a declarat dr. Carmen Dorobăț, managerul unității medicale.

Managerul Institutului Victor Babeș din București, Emilian Imbri, a explicat la Digi24 cum s-a ajuns la această situație critică.

Medicul a spus că la institutul pe care îl coordonează sunt ocupate toate cele nouă paturi de la ATI, situație care era previzibilă și referitor la care s-au tras de luni de zile semnale de alarmă.

“La Babeș putem primi pacienți, dar la ATI nu”.PUBLICITATE