Alianta Crestin Liberala Bacau a iesit cam sifonata dupa turul I al alegerilor prezidentiale. Chiar daca la diferenta foarte mica, s-au pierdut alegerile si in municipiul Bacau, iar daca luam in calcul ca si precedentele alegeri, cele europarlamentare, au fost câstigate tot de PSD, se poate spune ca Bacaul pare sa isi fi pierdut calitatea de fief al liberalismului.

„Trebuie sa facem distinctie intre ce s-a intâmplat in judet si ce s-a intâmplat in municipiul Bacau. In oras, chiar daca Iohannis a obtinut un numar de voturi sub cel al lui Ponta, rezultatul este foarte bun. Ma surprinde, totusi, ca Penitenciarul a votat in totalitate cu Ponta, ceea ce s-a intâmplat si la Spitalul Judetean.

Daca nu ar fi fost asa, am fi câstigat cu cel putin doua procente. Si mai este o problema: cea a numarului mare de voturi anulate. Le multumesc tuturor celor care au venit la vot si asteptam sa vina in numar si mai mare in turul II, mai ales parintii si copiii celor plecati la munca in strainatate, care au vazut zbuciumul lor si cum au fost umiliti acestia la sectiile de votare de peste hotare”, spune deputatul Ionel Palar, copresedinte al ACL Bacau.

PUBLICITATE

In judet, in afara de câtiva „ghiocei”, alegerile au fost pierdute zdrobitor de catre candidatul ACL, la o diferenta de 24 de procente. „Ordonanta traseistilor ne-a zdruncinat destul de tare. PSD-ul a confiscat, inclusiv prin presiuni si santaj, 14 primari de la PNL si 14 de la PDL, fara de care nu am reusit voturi mai multe.

Cu toate acestea, exista localitati unde am obtinut scoruri bune fata de anii din urma, cum ar fi Luizi Calugara, Margineni, Gârleni, Nicolae Balcescu sau Sascut, locuri unde lumea este mai bine informata si unde speram si la mai multe voturi”, a mai declarat deputatul Ionel Palar. Acesta mizeaza in turul II inclusiv pe votul candidatilor iesiti din cursa dupa primul tur, dar si pe o mobilizare mai buna la urne a tuturor bacauanilor.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ