Pompierii au inceput cautarile de duminica seara si le-au continuat si luni/Foto: Geta Panaite

– pompierii bacauani au gasit trupul neinsufletit al baiatului inecat si l-au adus la mal – verisorul lui a fost salvat in ultima clipa de catre un tânar care l-a auzit cum striga dupa ajutor

Drama intr-o familie din satul Scurta, comuna Orbeni. Cristian, baiatul cel mare, in vârsta de 14 ani, a murit inecat, duminica seara, intr-o balta din apropierea râului Siret.

Adolescentul a mers la scaldat, impreuna cu doi verisori. Niciunul nu stia sa inoate, dar asa cum fac toti copiii de vârsta lor si-au luat cu ei peturi din plastic pe care le-au legat in jurul abdomenului, pe post de colac de salvare. La un moment dat aceste peturi s-au desprins iar când si-a dat seama ca se ineaca, Cristian s-a prins de piciorul unui verisor, dar a fost la un pas sa-l traga si pe el la fund.

PUBLICITATE

„L-am auzit când striga ca-l ineaca. Am sarit dupa el si l-am adus la mal, am intrat si dupa celalalt, dar nu l-am mai gasit”, spunea un localnic de 27 de ani, martor. La fata locului au fost chemati pompierii de la Detasamentul Bacau care au inceput imediat cautarile, misiunea fiind continuata si luni dimineata.

minor inecat111

„Cautarile sunt dificile din cauza algelor care sunt pe fundul apei. Când tragem cangea din apa iese plina de alge”, explica plutonierul adjutant Giani Trifas, comandat de echipaj in cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bacau. In jurul orei 13.00, trupul neinsufletit al baiatului a fost gasit si scos la mal de militari.

„Mie nu mi-a spus ca vine aici. Am auzit apoi ca au mai fost doi baieti cu el. S-a bagat in apa si s-a inecat. Ceilalti au scapat, dar el nu, ca nu stia sa inoate”, spunea Maria Moldoveanu, mama minorului decedat, care mai are acasa trei copii si o situatie materiala grea.

Balta in care fiul ei a murit este destul de periculoasa, spun localnicii, pentru ca in unele zone sunt gropi adânci, ce trec de zece metri.

„Este periculos pentru ca este la 12-13 metri excavatia. Sunt buruieni si când se arunca se incurca in buruieni. Ei mai pun bidoane din plastic in jurul lor, dar se poate desface ata si se duc la fund ca bolovanii”, spunea si Gheorghe Zugravu.

Multi prefera insa sa se racoreasca aici si nu in Siret, dar in ambele cazuri riscul este la fel de mare pentru cei care nu stiu sa inoate.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

6 COMENTARII

  1. Dumnezeu să-l ierte. Sper ca acum si-a găsit fericirea împreună cu dumnezeu si îngeri. Că pe lumea asta a suferit si suferea mult. Dumnezeu Cristian a vrut sa te ia la el. Acum ai de toate in special iubire necondiționată

LĂSAȚI UN MESAJ