Sarbatorile de Pasti au adus o mica mângâiere in sufletul elevei Diana Elena I. din satul Curita, comuna Casin, care in iarna acestui an dupa o zi la sanius, lovindu-se de un copac, s-a ales cu probleme de sanatate, deplasându-se acum cu ajutorul unui scaun cu rotile.

Pentru ea, cadrele didactice si elevii de la Scoala Gimnaziala „Invatator N. Pâslaru”, alaturi fiind si autoritatile locale, au organizat un frumos spectacol de caritate, daruindu-i pentru aceste clipe grele seninatatea si optimismul de care are nevoie, impreuna cu dulciuri si un modest sprijin material, necesar inaintea inceperii unor tratamente medicale la Sanatoriul de la Techirghiol. Spectacolul, ce a avut loc pe scena Caminului Cultural Casin, a debutat cu prezentarea, de catre elevii scolii din localitate a unei sezatori literare (din care nu au lipsit „nazdraveniile” lui Ion Creanga).

Ei au recitat si poezii de primavara din creatia scriitorilor Anton Pann, George Topârceanu si Elena Farago, aducând pe scena si mai multe snoave populare despre durere. Un grup vocal a interpretat doua melodii populare specifice zonei vaii Casinului iar, in final, cu un deosebit talent actoricesc Livia Scorbura si Razvan Dragoi au fost eroii scenetei teatrale „Noaptea la veverite”. Intregul program artistic, pregatit de cadrele didactice Georgeta Mihalcea, Cristiana Mirica si Olga Misu, a fost aplaudat cu generozitate de catre spectatori si a emotionat-o pe Diana Elena I., prezenta lânga scena, in preajma sa fiind „un copil iepuras” al Sarbatorilor de Pasti.

Elevii Scolii Gimnaziale Casin au tinut sa participe la acest spectacol de caritate in costume populare traditionale, pentru a aduce o bucurie din suflet colegei lor Diana Elena I. In cazul Dianei s-au implicat si autoritatile locale, agentii economici si parohiile din comuna, iar cei care doresc sa vina in sprijinul acestei eleve din clasa a VI a, pentru a-i mângâia sufletul si durerea se pot adresa Primariei Casin si Scolii Gimnaziale „Invatator N. Pâslaru” din localitate.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ