Presedintele COSR, Alin Petrache, campionul mondial, Mihai Nistor, antrenorul sau, Relu Auras, directorul CSSM Bacau, Bogdan Milon si secretarul COSR, Ioan Dobrescu. Foto: Ioan Bisca

Conducerea Comitetului Olimpic Sportiv Român il crediteaza pe boxerul bacauan Mihai Nistor, cu sanse reale la un loc pe podiumul olimpic 2016. Presedintele COSR, Alin Petrache si secretarul general Ioan Dobrescu au venit, joi, in Bacau pentru a pune la punct, impreuna cu antrenorul Relu Auras, programul de pregatire al „super-greului”.

Numaratoarea inversa

Pâna la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro mai sunt zece luni. Pentru Mihai Nistor, unul dintre cei 28 de sportivi români calificati pâna acum la Rio, Olimpiada a si inceput. A inceput odata cu victoria contra marocanului Arjaoui, din iulie, care i-a adus pugilistului bacauan biletele pentru Brazilia. De atunci, s-au intâmplat multe. In contul lui Mihai au ajuns o medalie de bronz la Europene, un titlu mondial la “super-grea” in APB, divizia profesionista creata de AIBA si un cec de 45.000 de dolari pentru succesul de la Hamburg, contra lui Pfeifer. Toate acestea palesc, insa, atunci când vine vorba de Olimpiada. “Adevarul este ca am in cap doar medalia olimpica. Sper ca vara viitoare sa o am si la gât”, marturiseste singurul boxer despre care stim cu siguranta ca va reprezenta România la Olimpiada din 2016. “Daca Mihai spune asta, eu ce sa mai zic?”, zâmbeste Relu Auras. Poate doar ca singurul titlu care ii lipseste maestrului din palmares este tocmai cel olimpic.

In intâlnirea de joi, COSR sI Relu Auras au creionat programul de pregatire al lui Mihai Nistor. Foto: Ioan Bisca
In intâlnirea de joi, COSR sI Relu Auras au creionat programul de pregatire al lui Mihai Nistor. Foto: Ioan Bisca
PUBLICITATE

“Când s-a mai pomenit asta?”

De joi, pentru Mihai Nistor si Relu Auras, Olimpiada este mai aproape cu o zi. O zi care face, insa, cât un intreg ciclu de pregatire. Joi dimineata, in Bacau au venit presedintele Comitetului Olimpic Sportiv Român, Alin Petrache si secretarul general al COSR, Ioan Dobrescu. Cei doi au venit special pentru Nistor si Auras. “Aceasta vizita ne onoreaza in mod deosebit. Când s-a mai pomenit sa vina conducerea COSR in Bacau pentru un singur sportiv si pentru antrenorul sau?”, s-a intrebat Auras care a vazut multe la viata sa. Inclusiv cinci Olimpiade ca antrenor, Rio urmând sa fie a sasea. “Nu e nimic nemaipomenit in aceasta vizita a noastra. Este doar o modalitate prin care COSR isi manifesta sprijinul pentru acest sportiv de exceptie care este Mihai Nistor si pentru un antrenor care a facut istorie in boxul românesc, Relu Auras”, a explicat Alin Petrache. “E un gest de normalitate”, a montat surdina si Ioan Dobrescu.

Liniste! Vorbesc peretii

La 9.31, Alin Petrache si Ioan Dobrescu au intrat in sala de box a SCM Bacau. Imbracati casual- pulover, camasa, jeans-, cei doi oficiali ai COSR au facut cunostinta cu intregul lot de box aflat sub comanda lui Relu Auras. “Aveti ce invata aici. E suficient sa privesti peretii; sunt adevarate file de istorie”, a remarcat Alin Petrache, admirând gigantografiile cu Roli Gavril, Feri Vastag sau Mihai Leu cu care este tapetata sala de box a SCM-ului. Toti, mari campioni. Niciunul, insa, campion olimpic. “Adevarul este ca Mihai Nistor e capabil sa ia o medalie olimpica la Rio. Care ii va fi culoarea, ramâne de vazut. Sansele la podium, insa, sunt mari”, a spus Petrache. Presedintele COSR spera la o delegatie a României alcatuita din 50-60 de sportivi care sa aduca de la Rio de Janeiro, “sase-sapte medalii. Nistor va fi surpriza Olimpiadei. Mizam mult si pe Federatia de Tenis, având deja patru fete calificate. Apoi va fi si judo-ul. Oricum, pentru noi, Rio nu va fi nici fantastica, dar nici o tragedie. Pentru Mihai Nistor, in schimb, poate fi vârful carierei”.

Auras si Nistor, burse POL

Cuvintele lui Petrache nu sunt de circumstanta. Mihai Nistor si Relu Auras au fost inclusi de Comitetul Executiv al COSR in programul de burse POL România. Totodata, Petrache si Dobrescu au tinut sa vina in Bacau pentru a detalia programul de pregatire al lui Nistor in vederea Olimpiadei. “Sunt cunoscute problemele financiare cu care se confrunta Federatia Româna de Box. Ei bine, Nistor si maestrul Auras nu trebuie sa simta aceste probleme. Comitetul Olimpic va suporta din punct de vedere financiar intreg programul lor de pregatire: turnee, sparring-uri, materiale, tot ce e nevoie. Din trei in trei luni, acest program va fi avizat de Comisia Tehnica Olimpica”, a explicat Alin Petrache. “Cu toate problemele pe care le are Federatia, cred ca nu trebuie sa mai spun ca sprijinul COSR inseamna enorm pentru noi. Ne ajuta foarte mult, dar si ne mobilizeaza”, a confirmat Relu Auras, care a tinut sa le pomeneasca oficialilor COSR si de sustinerea pe care Mihai Nistor o are din partea CS Stiinta Municipal, al carui director, Bogdan Milon a luat si el parte la intâlnirea de joi.

Parteneriat cu Dedeman

Cu o zi inainte de a fi prezenta in Bacau, conducerea COSR a incheiat cu Dedeman un parteneriat pe cinci ani al carui prim proiect il constituie Olimpiada Gimnaziilor si care are ca scop descoperirea unor tinere talente sportive din atletism, Badminton, baschet, handbal, fotbal, tenis de masa, oina, volei, rugby si sah. “Va fi cea mai importanta competitie multisport de dupa Revolutie”, a punctat presedintele COSR, Alin Petrache. “Compania Dedeman este principalul sponsor al Comitetului Olimpic Sportiv Român, iar domnul Dragos Paval este un om de viziune. Domnia sa a inteles sa mearga la baza performantei sportive, pentru a consolida vârful. Daca vrem ca in 2024 sa avem din nou un numar considerabil de medalii la Olimpiada, trebuie sa ingrijim baza miscarii sportive din România”, a declarat Ioan Dobrescu.

Incredere in strategia maestrului

Pâna la Olimpiada din 2024, Rio se apropie cu pasi repezi. Iar asemeni presedintelui Alin Petrache, si secretarul Ioan Dobrescu il crediteaza pe Mihai Nistor cu sanse reale la o medalie: “Valoarea ii permite lui Nistor sa acceada la podiumul olimpic in 2016. Atentie, insa la arbitri! Se stie ca in box, cuvântul arbitrilor este greu de tot, iar pozitia României nu este deloc una comoda. Am, insa, mare incredere in strategia maestrului Auras. Va sti el ce sa faca pentru ca Mihai sa nu ajunga la mâna arbitrilor. Un KO, de exemplu, il intorci mai greu cu o decizie de arbitraj”.
Relu Auras si Mihai Nistor au la dispozitie zece luni pentru a pune la punct strategia câstigatoare. Cu unul sau mai multe KO-uri, dar neaparat cu un loc pe podiumul de premiere al categoriei A91 de kilograme. Operatiunea “Medalie la Rio” a inceput.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

8 COMENTARII

    • Ce frumos…Bravo!!!!!!!!!!!Si gseasc ca acest post ar putea fi adaogat – cu o mica dispensa de strictetze, sub forma de comment, la postul tau mai vechishor: ce te-ar face sa ieshi in strada? Iaca, acesta este un raspuns.

  1. Cea mai importanta competitie de pe planeta este Olimpiada. Din fericire Bacaul are doi reprezentanti de frunte la aceasta competitie suprema iar interesul manifestat de comitetul olimpic materializat si prin vizita d-lior Petrache si Dobrescu ne face sa fim increzatori in sansele lui Mihai Nistor la cistigarea unei medalii. Succes Mihai, succes maestre Auras!

  2. Cum apare unul cu rezultate in sport facute cu sudoare frunti hop si dedeman cu tricoul portocaliu .Nea dedeman cand ai sa te vezi la un sportiv fara performanta dar cu viitor.

  3. Pt domnul Nicu. Nu sunt nici angajat la Dedeman si nici nu le fac reclama. Din contra, am cumparat de la ei o usa deja gaurita. Asta e. Dar când faci ceea ce au facut ei ( referitor la casele din Izvoare sau unde s-or fi construit, pt oamenii cu nevoi) atunci mai treci cu vederea de ce nu se implica in sportivul neica-nimeni ( fotbal). Sa facă si alte firme ce au făcut si ce au sponsorizat ei si pe urma mai discutăm.

    • Neah. Asta nu a fost iesire in srdtaa, doamna. Asta a fost ieshire in zapada. In srdtaa ieshi sa strigi si sa urli si sa protestezi si sa dai cu pietre si sa fluturi steaguri si alte obiecte contondent-simbolice. In zapada iesi sa itzi afirmi valorile 🙂

  4. Pt Nicu Daca citeati cu atentie ati fi vazut ca `n articol se pomeneste ca Dedeman va sponsoriza o competitie de masa Olimpiada Gimnaziilor deci o competitie rezervata sportivilor fara performanta dar cu viitor. Mult succes Nistor!

LĂSAȚI UN MESAJ