18 mai 2024
ActualitateOperațiune de amploare a poliției privind securizarea firmelor. Agent de pază găsit...

Operațiune de amploare a poliției privind securizarea firmelor. Agent de pază găsit beat la muncă

În cursul nopții de 11 spre 12 aprilie a.c., polițiștii Serviciului de Ordine Publică Bacău, împreună cu efective din subunitățile teritoriale de poliție, au desfășurat ample activități de verificare a peste 60 de unități comerciale din zonă. Aceste acțiuni au avut drept scop asigurarea respectării prevederilor Legii 333/2003, care reglementează condițiile de securitate pentru anumite tipuri de unități.

În urma inspecțiilor, au fost identificate numeroase deficiențe, iar polițiștii au aplicat un total de 34 de sancțiuni contravenționale. Dintre acestea, 14 au fost emise conform Legii 333/2003, cu amenzi în valoare totală de 8.700 de lei.

Printre situațiile sesizate se numără și cazul unei societăți comerciale din comuna Ștefan cel Mare, care nu a respectat obligația de a întocmi și înainta planul de pază unității de poliție competente pentru obținerea avizului de specialitate, încălcând astfel prevederile legale. De asemenea, societatea nu a avut întocmită analiza de risc la securitate fizică, conform H.G 301/2012. Ca urmare, aceasta a fost sancționată cu o amendă în valoare de 3000 de lei.În alt caz, un agent de pază al unei societăți comerciale din Bacău a fost depistat conducând cu o alcoolemie de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pentru această încălcare, individul a fost sancționat contravențional cu suma de 300 de lei.

Inspectoratul de Poliție Județean Bacău a subliniat importanța instalării sistemelor de pază și alarmare în unitățile comerciale, acestea contribuind la prevenirea furturilor din sediile firmelor, magazinelor sau depozitelor. Acțiunile de acest gen reprezintă un efort comun pentru asigurarea securității și respectarea legii în comunitatea locală.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri