Cel de al doilea cinematograf al municipiului Onești, Cinema Oituz, dar și Stadionul Energia vor fi renovate și, astfel, readuse practic la viață, după circa 20 de ani de când au fost lăsate în uitare. Cinematograful a fost o mică bijuterie acum mai bine de 40 de ani, iar stadionul a găzduit multe competiții sportive. Primăria municipiului a găsit surse de finanțare la Compania Națională de Investiții București (CNI).

Finanțarea reabilitării cinematografului va fi făcută prin subprogramului național „Așezăminte culturale” de la CNI, unde Primăria Onești a depus proiectul „Amenajare centru multicultural în Municipiul Onești (Cinematograf Oituz)”.
Clădirea fostului Cinematograf „Oituz”, a fost deținută în ultima vreme de mai mulți proprietari privați, care n-au făcut însă nicio investiție pentru modernizarea și menținerea acesteia în circuitul civil și urbanistic. La un moment dat acolo a funcționat și un cochet club pentru tineret, tot în proprietate privată. „Motivat de aspectul neîngrijit și de lipsa de implicare a foștilor deținători – spune primarul Nicolae Gnatiuc -, Primăria a făcut demersurile necesare pentru a intra în posesia clădirii, aflată într-o avansată stare de degradare, având un impact negativ asupra întregii comunități locale. Apoi au fost identificate resursele financiare nerambursabile destinate reabilitării, consolidării și modernizării fostului cinematograf”.

Tot la CNI – mai informează primarul municipiului – a fost identificată și sursa de finanțare nerambursabilă pentru reabilitare, modernizare și dotare corespunzătoare a bazelor sportive din oraș, Astfel, a fost depusă o cerere de finanțare în subprogramul național „Complexuri sportive”, pentru aplicarea obiectivului investițional „Modernizarea stadionului de fotbal Energia”.

„Oneștiul – a opinat primarul Gnatiuc – a fost și va rămâne un izvor nesecat de talente în domeniul culturii și sportului. Aici s-au format și au făcut carieră sute de personalități sportive și artistice de talie națională și internațională, iar rolul administrației publice locale este acela de a le oferi celor ce îmbrățișează aceste cariere o infrastructură de specialitate bine administrată, modernizată și dotată corespunzător”.


PUBLICITATE