Profesorii implicati in proiect, din Onesti si Chisinau / foto: Ion Moraru

Un numar de peste 40 de elevi si profesori ai Liceului Teoretic „Ion Creanga” din Chisinau s-au aflat in ospetie pe meleagurile noastre, in municipiul Onesti, unde, zilele trecute, s-a scris o pagina sublima pentru intarirea legaturilor cu fratii de peste Prut. Ei au participat la actiunile inscrise in Proiectul „Sa ne tinem de neamuri – Patria culturala pe axa Chisinau – Onesti”, care a fost pornit in urma cu 10 ani printr-un parteneriat cu Colegiul National „Dimitrie Cantemir” din municipiul de pe Trotus, pe parcurs alaturându-se si Scoala Gimnaziala „Ghita Mocanu” Onesti.

In justificarea de a reinvia acest proiect s-a mentionat  ca „derulate in lumina sloganului «Sa ne tinem de neamuri», activitatile au insemnat un valoros schimb de experienta, cu beneficii de ambele parti”.

Elevii si profesorii de la „Creanga” din Chisinau au trait si bucuria de a fi primiti la Primaria municipiului Onesti, in sala Consiliului Local, unde intr-un glas de bucurie au creat un moment sublim cântând „Hora Unirii”.

A urmat apoi o vizita la scolile din proiect, unde au asistat la ore si au participat la activitati foarte interesante, elevii si profesorii basarabeni au mai oferit o surpriza prietenilor lor din municipiul Onesti: in Aula Bibliotecii „Radu Rosetti” a fost un program artistic, deschis de elevi ai Scolii Gimnaziale „Ghita Mocanu” si de majorete de la aceasta scoala, iar Corul „Vocile Primaverii” de la Chisinau (infiintat in anul 1979), dirijat de prof. Madalina Ganea, a creat o seara plina de armonia muzicii, implinindu-se visul elevilor de a cânta in România.

Echipa de proiect este formata din cadrele didactice: ing. prof. dr. Valentin Guzgan (director), prof. Corneliu Solomon, inv. Iulia Munteanu si prof. Stela Baltag – de la Liceul Teoretic „Ion Creanga” din Chisinau, profesorii Otilia Bârgaoanu (director si coordonator proiect), Gabriela Fornica si Gabriela Tudorache – de la Scoala Gimnaziala „Ghita Mocanu” si de la Colegiul National „Dimitrie Cantemir”, prof. Felicia Filip (director), prof. dr. Emilia Boghiu si prof. Aliana Ifrim.     

Alte articole