Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) Vrancea au efectuat 28 de perchezitii in Onesti, Focsani, Galati, Adjud, Falticeni, Bârlad si Vicovul de Sus pentru destructurarea unui grup infractional organizat specializat în contrabanda cu tigari. Anchetatorii au iesit si in trafic, la Marasesti, pentru a prinde in flagrant doi dintre indivizii care transportau tigari cu o masina de lux.

Acestia nu au oprit la semnalele politistilor, au spart barajul si au reusit sa fuga, chiar daca s-au tras si focuri de avertisment. Potrivit anchetatorilor, incepând din ianuarie anul acesta, gruparea prelua tigarile aduse din Ucraina, undeva in zona Suceava si le transporta apoi in Focsani si Adjud.

„Ulterior, o mare parte a tigarilor erau valorificate en-detail în pietele din cele doua localitati, o alta parte fiind valorificata prin intermediul retelei de distributie existenta pe raza municipiului Onesti, dar si catre persoane din municipiul Galati”, se arata intr-un comunicat al DIICOT.

Prejudiciul se ridica la 750.000 de lei, iar cu ocazia perchezitiilor s-au gasit si ridicat peste 21.000 de pachete de tigari de contrabanda, suma totala de 328.000 lei, trei autoturisme de lux si 30 de telefoane mobile. In final, patru suspecti au fost retinuti pentru a fi dusi in fata instantei cu propunere de arestare.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ