Mentinându-se pe unul din primele locuri in ceea ce priveste numarul de puieti ce au fost plantati in ultimii ani, in municipiul Onesti s-a dat startul unei noi campanii de plantare. Intr-o conferinta de presa care a avut loc zilele trecute la Primaria municipiului Onesti inginerul silvic Alexandru Rosca, responsabilul Compartimentului Impaduriri la Directia Silvica Bacau a declarat:

”Onestiul este unic prin faptul ca a organizat actiuni de plantare a arborilor si toamna, nu doar primavara. Acest fapt face fie pe primul loc in judetul Bacau in ceea ce priveste campaniile de plantare a arborilor. In cei trei ani de când au demarat aceste campanii in Onesti, Directia Silvica Bacau a oferit peste 5000 de arbori, remarcându-se faptul ca acestia arata foarte bine in peisaj.

Acum oferim Primariei Onesti 900 de puieti, care sunt «mai zdraveni», cu inaltimea in jur de doi metri”. Nicolae Gnatiuc, consilier local cu atributii de viceprimar a mentionat ca ”puietii ne sunt dati cu titlu gratuit de catre Directia Silvica Bacau. Am inteles ca «suntem copiati» de municipiul Moinesti, care se afla pe locul 2 la numarul de puieti plantati in ultimii ani. La Onesti am inceput aceasta actiune de plantare in anul 2013 si speram ca sa ne bucuram de sprijinul elevilor, a voluntarilor, ONG-urilor si al salariatiilor de la SC Directia Domeniului Public si Privat (DPP) SA Onesti – cu totii fiind interesati de «zestrea verde» a municipiului de pe Trotus. Asteptam ca sa se implice in aceasta actiune si cetatenii municipiului, prin asociatiile de proprietari.

PUBLICITATE

De asemenea, dorim ca Onestiul sa ramâna pe primul loc!” Cristian Bibire, purtator de cuvânt la Primaria municipiului Onesti a tinut ca sa precizeze ca “in cei 900 de puieti ce vor fi plantati in aceasta toamna 200 sunt tei (adusi de la Ocolul Silvic Sascut), alti 200 sunt molizi (ce provin de la Comanesti) si mai sunt câte 250 de mesteceni si paltini, adusi de la pepinierele aflate la Manastirea Casin si Târgu Ocna. Pentru aceasta campanile de plantare de puieti SC DPP SA Onesti s-a angajat sa pregateasca terenul, sa execute gropile si tutorii pentru sustinerea puietilor.”

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. N-aveti pentru ce sa-l mai oxigenati . Daca se continua cu mafiotismul parallel cu aparentele , in 6 ani vor mai fi cativa muribunzi in localitate . Ii sfatuiesc pe politicieni , sa
    puna osul la treaba si sa aduca investitori care sa umple orasul si zona de fabricate de tot felul .

LĂSAȚI UN MESAJ