Dupa ce spre sfârsitul saptamânii trecute Garda de Interventie din cadrul Detasamentului de Pompieri Onesti a fost solicitata pentru lichidarea unui incendiu izbucnit pe strada Marasti, in cartierul 6 Martie al municipiului, in cursul zilei de luni 22 februarie viceprimarul Nicolae Gnatiuc a fost la fata locului, pentru a veni in sprijinul familiilor afectate (foto).


PUBLICITATE

Incendiul produs pe str. Marasti a cuprins gospodariile a trei proprietari, (Gheorghe Pitirici, Mihai Gondos si Marioara Avadanii), aducând acestora daune foarte mari. La gospodaria lui Gheorghe Pitirici au ars in jur de 70 metri patrati din casa de locuit si anexe, circa 100 metri patrati din locuinta si anexe a distrus acest incendiu si familiei lui Mihai Gondos iar Marioarei Avadanii i-a ars aproximativ 120 de metri patrati din casa de locuit tip parter plus etaj si circa 100 metri patrati anexe.

Vazând situatia in care se afla cele trei familii, viceprimarul Onestiului, Nicolae Gnatiuc a initiat impreuna cu primarul municipiului Laurentiu Neghina un proiect de hotarâre pentru acordarea unui ajutor de urgenta celor napastuiti de acest incendiu, care s-a produs din cauza unui scurt – circuit. Astfel, consilierii onesteni au aprobat suma de 5000 lei pentru proprietarii care au fost afectati intr- o masura mai mare de incendiu (Gheorghe Pitirici si Mihai Gondos) si 2500 lei pentru proprietarul afectat partial (Marioara Avadanii).

“Cu siguranta ca nevoile acestor familii sunt mult mai mari, pentru reconstructia caselor distruse in incendiu. Acum totul este degradat in interior iar in acest incendiu ei au pierdut si animalele pe care le aveau in gospodarie. Vom reveni cu o suplimentare a acestor sume, pe masura ce vor cumpara materiale de constructie pentru refacerea locuintelor pe care le-au avut persoanele afectate de incendiul de pe strada Marasti”, a declarat Nicolae Gnatiuc, viceprimarul municipiului Onesti.

Alte articole