Pompierii fac cautari pe râul Trotus/Foto: Geta Panaite

– barbatul a sarit in apa crezând ca fetita lui este in pericol, pentru ca se indepartase de mal – din acel moment, el s-a dus la fund si nu a mai fost gasit – copila a iesit singura din apa, nefiind in pericol

Barbatul, in vârsta de 49 de ani, era de loc din judetul Brasov, dar locuia in Elvetia, acolo unde se stabilise in urma cu douazeci de ani. Venise in vacanta in România impreuna cu sotia si fiica lor de 10 ani.

Duminica au mers iarba verde, pe malul râului Trotus, in zona cartierului Slobozia, din Onesti, acolo unde femeia avea câteva rude. La un moment dat fetita a intrat in apa, iar tatal ei a crezut ca este in pericol, pentru ca se indepartase de mal, si a sarit si el in apa. Din acel moment nu a mai iesit la suprafata.

PUBLICITATE

Oamenii locului cred ca a fost tras la fund de curentii puternici, care se formeaza in zona barajului. Copila a iesit imediat din apa, la doar câtiva metri distanta, nefiind in pericol, dar parintele nu a mai fost de gasit. „El era la pescuit, dar a intrat copilul in apa si s-a dus dupa el. Apa este adânca.

Tot acolo s-au mai inecat trei persoane, iar zilele trecute o fata a fost scoasa vie. Nu scapa oricine de acolo”, spunea Gheorghe Asandoaie, localnic. „Este un loc periculos, ca sunt placi mari. Si pe mine m-au salvat tot pompierii, recent. Am ramas prins cu picioarele sub o placa, apa era pâna aproape de gura, am tipat si au venit ei de m-au scos”, spunea si Neculai Udrea.

Salvatorii de la Detasamentul de Pompieri Onesti au facut cautari duminica dupa-amiaza, dar si ieri, pâna in jurul orei 16.00, când trupul barbatului a fost gasit in aval de baraj, aproape de locul in care s-a inecat. „Duminica am efectuat cautarile pâna la lasarea intunericului, in jurul orelor 21.20, iar in cursul diminetii (n.r.- luni) misiunea s-a reluat, persoana inecata fiind gasita in cursul dupa-amiezii de luni.”, a declarat capitan Ionut Hâncu, ofiter de relatii publice la ISU Bacau.

Tragedia s-a petrecut in aceeasi zona in care, zilele trecute, o fata de 23 de ani a fost scoasa in viata, dupa circa 40 de minute de stat sub apa, spre surprinderea tuturor celor care erau prezenti la cautari. Ea a incercat sa-si recupereze incaltamintea si a fost luata de curenti. Norocul ei a fost ca a ajuns sub o placa din beton unde a avut aer sa respire, iar când pompierii au aruncat cangea de pe mal s-a prins de ea si asa a fost salvata. Din pacate, barbatul de 49 de ani nu a mai avut aceeasi sansa.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

  1. Zona aceea e cunoscuta bine de localnici pentru victimile prin inec. Insa IDIOTII IDIOTILOR, responsabillii cu siguranta publica persoanelor nu pot oare plasa (cimenta) acolo placute cu avertismente scrise ” Interzis scaldatul sau pecuitul?” Chiar atat de IMBECILI sa fie, sa tot cheme ISU sa recupereze victime ale nepasarii criminale?

    Vina e a autoritatilor, sa fiu sotia celui inecat i-as da imediat in judecata. Sa explice ce masuri au luat dupa ce era sa se inece cu cateva zile in urma fata aceea din Iasi, recuperata de sub placa de beton.

    “Din pacate, barbatul de 49 de ani nu a mai avut aceeasi sansa”… cat cinism, cata indolenta… O flegma pentru onesteni.

  2. Este pus anunt mare : ” SCALDATUL INTERZIS! PERICOL DE INEC !” Si spun asta pentru ca mereu ies acolo la pescuit, gratar si chiar inot, dar mai jos putin de baraj. Acolo sunt foarte multi saci plini cu pamant, placi si blocuri de beton care au ramas rupte de la inundatiile din 2005. Nu mai zic de curentii foarte puternici, care ii simti ca te trag in apa, atunci cand stai pe cateva stanci si apa ajunge pana la genunchi. Este o zona in care apa nu are valuri mari, sau sa se izbeasca violent… doar un suvoi pe centru si in rest apa lina, dar extrem de periculoasa. 😊

LĂSAȚI UN MESAJ