Oneștenii și-au premiat sportivii cu cele mai bune rezultate din acest an

  Sala Cinematografului Capitol din Onești s-a umplut luni seara, 27 noiembrie, până la refuz. Evenimentul care a atras atâta lume a fost ediția 2017 a Galei Sportului Oneștean, organizată de Primărie și de Consiliul Local, în parteneriat cu Clubul Sportiv Școlar (CSȘ) și Clubul Sportiv Municipal (CSM).

  Cu acest prilej au fost premiați toți sportivii care în anul 2017 au adus faimă Oneștiului prin rezultatele obținute în campionatele naționale și internaționale.

  Pe scenă au urcat, astfel, sportivii care s-au remarcat prin rezultate deosebite, dar și antrenorii lor, iar Primăria Onești i-a răsplătit cu diplome și medalii, dar și cu premii în bani.

  A fost un prilej pentru ca reprezentanții conducerii celor două cluburi să facă succinte bilanțuri cu astfel de rezultate.

  Ca și anul trecut, când a fost declarată „Sportiva anului 2016 la CSM Onești” și câștigătoarea Cupei de Cristal acordată de Federația Română de Atletism, și în acest an vedeta Galei a fost atleta Andreea Elena Panțuroiu – campioană europeană de tineret la triplusalt, vicecampioană balcanică de tineret și medaliată cu bronz la Cupa Europei de Seniori la Vaasa, de șapte ori campioană națională de tineret și seniori la triplusalt, lungime și penthatlon și vicecampioană națională de tineret la triplusalt.

  De la CSM Onești, între primii zece sportivi au mai fost premiați halterofilele Mihaela Cambei și Marinela Moroșan, atleții Andrei Melnicescu și Diana Bogos, luptătorul Maxim Fricățel, atletele Diana Ana Maria Ion și Iulia Nicoleta Banaga, judocana Laura Lungu și luptătorul Darius Drăghici.

  De la CSȘ Onești, cei mai merituoși sportivi au fost declarați judocana Georgiana Miler, atletul Orobiy Gerard Tudorache, badmintonista Carina Bălașa, judocanii Raluca Ciubotaru și Ion Vîzdoagă, badmintoniștii Bogdan Badea, Andrei Badea și Victor Zarzu, luptătoarea Cristina Covaci, judocanul Andrei Robert Vlad, badmintonista Bianca Mihaela, judocana Oana Ungureanu, luptătoarea Bianca Mihai și judocanul Iustin Agafiței.

  La finalul ceremonialului de premiere, invitata specială a oneștenilor la acest eveniment a fost solista de muzică ușoară Lidia Buble.

  „Oamenii pe care îi avem în cluburile sportive oneștene merită tot respectul nostru. Pentru a obține mai multe rezultate sportive, mai ales de top, trebuie să depui un efort de cele mai multe ori supraomenesc, dar, din păcate, noi în prea mică măsură reușim să recompensăm acest efort. Este însă un bun început cu ceea ce am făcut noi acum și doresc pentru anul următor ca bugetul alocat pentru competițiile sportive de valoare să fie mai generos. În această toamnă, primăria Onești, prin grija Consiliului Local, a alocat Galei suma de un miliard de lei vechi (100.000 de lei noi) și sperăm ca la anul să fie mai mult”.
  Nicolae Gnatiuc, primarul municipiului Onești