Deoarece in acest an Consiliul Local si Primaria Onesti nu au mai acordat fonduri financiare pentru desfasurarea celei de-a XXI a editii a Festivalului International de muzica usoara pentru copii „TI AMO”, Casa de Cultura a Sindicatelor din municipiul de pe Trotus a venit cu o alternativa. Astfel, pentru cei care iubesc muzica usoara si populara a fost organizat Festivalul – concurs „One-Star”, care s-a bucurat de o participare numeroasa.

Desfasurat pe parcursul a doua zile acest festival a adus pe scena tineri interpreti de muzica usoara si populara, ansambluri folclorice din mai multe judete dar si formatii de dans modern, ce activeaza in municipiul Onesti si in orasul Târgu Ocna. Juriul acestui festival a fost condus de profesorul, compozitorul si dirijorul Iulian Munteanu (ce an de an a facut parte din juriul Festivalului International „TI AMO”) si a mai avut alaturi pe presedintele Fundatiei „Doina Trotusului”, coregraful Francisc Enasel, pe Lucica Musat (vicepresedinte a fundatiei mentionate si director al Radio Luc FM). De asemenea, in juriul acestui festival au mai fost prof. Mariana Osteanu (de la Clubul Copiilor Onesti), Nicu Pirvu (de la Casa de Cultura a Sindicatelor ), Petrea Tudureanu – un mare animator al promovarii folclorului pe valea Trotusului si reprezentanti din partea presei locale.

Festivalul –concurs „One – Star” s-a desfasurat pe mai multe categorii de vârsta si a etalat frumusetea muzicii usoare, a cântecului si dansului românesc. Prin evolutii deosebite, la sectiunea Folclor, au incântat publicul ansamblurile folclorice „Siminocul” din comuna Sanduleni (jud. Bacau), „Doina Covurluiului” din Galati si o frumoasa formatie de dansuri din comuna Vânatori (jud. Iasi) precum si interpretii de muzica populara Iuliana Covaci, Stefania Domocos (ce au fost câstigatoare a premiului I), Claudia Neculcea (din Agas), Stefan Antohe (Galati) si Elisabeta Seremet (din Botosani). La sectiunea Muzica usoara, o adevarata surpriza a fost evolutia mai multor interpreti din Bacau, Adjud, Botosani si Onesti.

La festivitatea de premiere a acestui festival, ce a avut loc intr-o atmosfera cuprinsa de bucurie si prietenie, prof. Theodor Adobricai a mentionat: „Ii felicit pe toti concurentii si sa le dam incredere si curaj acestora, pentru ca ei vor duce mai departe traditiile noastre populare, dansurile si cântecele de muzica usoara si populara. Ei merita nu zeci ci sute de aplauze, pentru ca au ales ca sa aiba dragoste pentru muzica!”.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ