competitia de afaceri sociale ofera finantari în valoare totala de pâna la 350.000 euro

OMV Petrom si Fundatia NESsT au organizat, marti, 16 iunie, in Bacau, sesiunea de informare adresata celor care au idei de afaceri prin care îsi propun sa creeze locuri de munca si sa rezolve probleme sociale în comunitatile din România. Mona Nicolici, manager de Sustenabilitate la OMV Petrom, Betty Varga, Enterprise Development Associate la NESsT România si Luminita Banasu, Business Officer la Asset VI Moinesti a OMV Petrom, au oferit informatii tuturor celor interesati sa participe în competitia de afaceri sociale, Fabricat în tara lui Andrei, care a ajuns la editia a doua.

Participantii au aflat detalii despre conceptul de afacere sociala si evolutia acestuia în România, despre modelul de business social si sansele pe care acesta le are pentru a contribui la dezvoltarea economica a tarii noastre, povestile de succes descrise de doi dintre antreprenorii câstigatori în prima editie Fabricat în Tara lui Andrei si modul în care si-au transformat ideile de afaceri sociale în realitate, cu sprijin OMV Petrom, cine se poate înscrie în Fabricat în Tara lui Andrei, detalii despre completarea formularelor de aplicare, despre procesul de evaluare, despre criteriile de selectie si etapele de proiect. Despre modul in care au reusit sa acceseze finantarea in acest proiect au vorbit bacauanii Andrei Chirila, de la organizatia Habitat for Humanity Comanesti, care a pus in functiune o fabrica de elemente de beton vibropresat, si Lucian Stanciu, managerul proiectului IzoMiorita – o fabrica de izolatori termici din lâna de oaie in comuna Independenta (Galati).

Inscrierile pentru editia a doua a proiectului Fabricat in Tara lui Andrei se pot face pâna pe 2 iulie, inclusive pe site-ul taraluiandrei.ro. Aceasta editie va avea 35 de finalisti, dintre care vor fi selectati cei 10 câstigatori ai finantarilor de câte 32.000 de euro (in total de 350.000 de euro) si a doi ani de consultanta de business.

„Acum doi ani, lansam Fabricat în tara lui Andrei– un proiect complex si curajos, care venea cu o noutate în societatea noastra: afaceri care, dincolo de a genera profit, rezolva si o problema sociala. Astazi, am dovedit ca se poate si vorbim deja despre produse Fabricate în tara lui Andrei. Despre cum mierea, lâna sau plantele medicinale pot schimba vieti, pot crea locuri de munca, pot contribui la educatia copiilor sau pot creste incluziunea sociala. A doua editie Fabricat în tara lui Andrei îsi propune sa sustina si sa educe în continuare viitorii antreprenori în realizarea unor afaceri sociale de succes care sa aduca valoare si comunitatilor în care activeaza.”
Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate OMV Petrom


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ