Nuntaș virtual la Expo Nunta de Vis 2017

1

La Centrul de Afaceri și Expoziții din Bacău a fost deschisă, timp de trei zile (17 – 19 februarie) cea de a cincea ediție a manifestării promoționale „Expo Nunta de Vis”.

Organizatorii evenimentului au plasat standurile celor 55 de firme expozante într-un mod original în comparație cu primele patru ediții ale acestuia: la parterul pavilionului expozițional producătorii și ofertanții de accesorii și servicii pentru un eveniment cum este o nuntă, iar la etaj au etalat ofertele creatorilor de rochii de mireasă și de îmbrăcăminte sau de încălțăminte pentru miri, pentru nași sau chiar pentru nuntași.

Pahare îmbrăcate și „mărturii pentru nuntă”

PUBLICITATE

Am trecut, întâi, printre sofisticatele saloane (în miniatură) de nunți, amranjate în fel și chip. Ne-au atras mult atenția seriile de pahare îmbrăcate – o modă care a apărut de ceva timp și în Bacău. În standul „Pahare nunți Corina” am aflat că asemenea pafare se pregătesc pentru miri și pentru nași, dar și pentru părinții mirilor. Sunt pahare personalizate, în diferite modele, inclusiv după preferințe. În acest an – am aflat – se poartă modelele cu sclipici, elaborate cu o tehnică anume. Îmbrăcatul paharelor este o activitate de handmade, totul făcut manual. Alături de aceste standuri am dat, cam peste tot, de reprezentanții laboratoarelor de cofetărie. În standul cofetăriei Dessert am văzut felurite și apetisante torturi și prăjituri pentru nunți, în diverse sortimente. Ni s-a spus că în acest an se poartă mai mult nuanțele de roze și de auriu. Evident, se fac și prăjituri personalizate, iar torturile, de exemplu, sunt pictate cu modele complexe. Ca de obicei la expozițiile de la CAEx, dar mai ales cu acest prilej ne-am revăzut cu Gabriela Sibișteanu, creatoarea brandului „Dulcețica mamei”. În standul ei am văzut – recunosc – pentru prima oară „mărturiile de nuntă”. Există o veche tradiţie în zona ţărilor mediteraneene şi a celor din Europa Centrală, de a oferi un mic cadou fiecărei familii sau persoane care este invitată la recepţii pentru ocazii speciale, cum ar fi nunţi, botezuri, aniversări, comuniuni sau terminarea studiilor. Moda a apărut și la noi. „La Expo Nunta de Vis – spune Gabriela Sib ișteanu – am adus să expunem Mărturii dulci iuți-acre. Dulceața de ardei iute este recomandată ca mărturie pentru evenimentele din familie. Dar avem și dulceață de trandafiri, foarte bună, făcută din trandafiri de Damasc și mărturii din dulceață de lime cu ghimbir (lămâie verde cu ghimbir)”.

Spectacolul toaletelor la nuntă

La o nuntă, toaletele în care se îmbracă nuntașii pot fi ele însele un spectacol. De aceea, în expoziție au fost și creatorii de astfel de modele. Atelierul Maria Iftimoaie, din Comănești, patronat de soția cunoscutului sportiv de performanță Ionuț Iftimoaie, a venit la expoziție cu o colecție nouă, dedicată femeilor care se simt frumoase și deosebite. „Sunt rochii cu flori 3D aplicate manual cu multă minuțiozitate – ne-a spus creatoarea de modă. Ne inspirăm și de la marile case de modă și, astfel, ne adaptăm și cerințelor de pe piață, dar și cerințelor fiecărei cliente. Culoarea pe care o preferăm și noi este verdele. Dar ne place și rozul pal, culorile pal, care se poartă în continuare. Dar verdele este predominant în acest an. Însă nu la toată lumea îi stă bine cu aceeași culoare sau cu o culaore oareare. De exemplu, blondele au nevoie de culori de contrast cu cele ale părului sau pielei. Iar brunetele poartă rochii de culori mai deschise. Iar dacă ne referim și la vârstă, deși în cazul femeilor aceasta este un secret, trebuie să spunem că sunt diferențe care constau îi linia croită, câteodată chiar în model etc.”.

Un stand efectiv original a fost cel al interpretului băcăuan de muzică populară George Cojocărescu. El s-a prezentat cu o interesantă expoziție de etnografie. Sub tema „Hora nașilor mari”, am văzut acolo o horă făcută din manechine îmbrăcate în cele mai frumoase costume populare care se regăsesc și în colecția sa personală. „Am venit la Expo Nunta de Vis pentru a aduce în atenția publicului realitatea că acestea sunt costumele tradiționale ale românilor și nu cele nemțești – ne-a spus expozantul. Nu sunt contra modei din 2017, dar e bine ca măcar uneori să ne îmbrăcăm cu haine românești, așa cum fac oamenii din atâtea popoare, care în momentele festive poartă îmbrăcămintea tradițională. Nu este o rușine, ci o mândrie”.

Stoluri de porumbei, roiuri de fluturi

Iar pentru ca surprizele din expoziție să fie complete, am vizitat și standul unui crescător de porumbei din Bacău, care oferă, pentru nuntă, stoluri de porumbei, eliberați în anumite momente ale evenimentului. „Se poartă încă stolurile de pormbei la nuntă – ne-a spus crescătorul. Ba, mai nou, se caută și roiurile de fluturi, dar care sunt la prețuri mai mari, de la 1.500 de lei în sus și se ajunge și la 5.000 de lei”.

Albumul foto – mărturia unei nunți de vis

Pentru că o nuntă este un eveniment de care trebuie să-ți aduci aminte mereu, ne-am oprit și în standul unui fotograf. „Ne ocupăm cu fotografierea, cu filmarea, cu editarea video pentru evenimente (nunți și botezuri etc.), dar și cu producția foto-video pentru televiziuni – ne-a spus Dorin Bejenaru, manager la Klic Media Bacău. Însă asigurăm și flori și aranjamente florale. Oferim și albume foto de diferite dimensiuni, cu imagini printate și coperte de diferite nuanțe și din materiale diferite (piele, pânză, catifea etc.), în mai multe modele. Unele dintre albumele noastre au ajuns chiar pe mesele unor oameni importanți, precum patriarhul Daniel sau cântărețul Andrea Bocelli după un concert în Bacău”.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Noi avem nunta pe 1iulie si asi vrea sa stiu daca puteti sa ne fiti alaturi ,fara aranjamente florare 0752838982 daca puteti colaboram la nr de telefon

LĂSAȚI UN MESAJ