În anul de învățământ 2015/ 2016, Jandarmeriei Române i-au fost aprobate 320 de locuri în instituțiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne.

Pentru solicitarea de informații referitoare la admiterea în aceste instituții de învățământ cei care doresc se pot adresa compartimentelor de resurse umane ale celor două unități de jandarmerie din municipiul Bacău.

Academia de Poliție ‘Alexandru Ioan Cuza’ București:

PUBLICITATE

— 10 locuri alocate Jandarmeriei Române pentru învățământul cu frecvență — programul de studii universitare de licență ‘Drept’;

— 50 locuri alocate Jandarmeriei Române pentru învățământul cu frecvență—programul de studii universitare de licență ‘Științe militare, informații și ordine publică’ (din care 2 locuri pentru romi, 2 locuri pentru maghiari și 1 loc pentru alte minorități);

— 5 locuri alocate Jandarmeriei Române pentru învățământul cu frecvență redusă — programul de studii universitare de licență ‘Științe militare, informații și ordine publică’.

Școala Militară de Subofițeri Jandarmi ‘Grigore Alexandru Ghica’ Drăgășani — 125 locuri (din care 3 locuri pentru romi și 2 locuri pentru alte minorități), astfel:

120 locuri alocate Jandarmeriei Române;

5 locuri alocate S.P.P.

Școala Militară de Subofițeri Jandarmi ‘Petru Rareș’ Fălticeni — 125 locuri alocate Jandarmeriei Române (din care 3 locuri pentru romi și 2 locuri pentru alte minorități).

Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă ‘Pavel Zăgănescu’ — Boldești — Jandarmeria Română are alocat un număr de 5 locuri — maistru militar auto.

Totodată, Ministerului Afacerilor Interne i-a fost alocat la instituțiile de învățământ ale Ministerului Apărării Naționale care formează personal pentru nevoile M.A.I., un număr de 155 locuri, pentru care Jandarmeria Română recrutează candidați, după cum urmează:

Academia Tehnică Militară București — 72 locuri alocate M.A.I. conform specialităților, astfel:

4 locuri — Armament, aparatură artileristică și sisteme de conducere a focului;

1 loc — Topogeodezie și automatizarea asigurării geodeziei;

3 locuri — Sisteme pentru baraje de mine, distrugeri și mascare;

6 locuri — Blindate, automobile și tractoare;

7 locuri — Construcții și fortificații;

7 locuri — Echipamente și sisteme electronice militare;

17 locuri — Transmisiuni;

27 locuri — Calculatoare și sisteme informatice pentru apărare și securitate națională.

Academia Forțelor Terestre ‘Nicolae Bălcescu’ Sibiu — 45 locuri alocate M.A.I. conform specialităților, astfel:

10 locuri — Managementul sistemelor de comunicații militare — Comunicații și informatică;

29 locuri — Management economico-financiar — Finanțe-contabilitate;

6 locuri — Administrație publică — Intendență;

Școala Militară de maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre ‘Basarab I’ — 38 locuri alocate M.A.I. conform specialităților, astfel:

5 locuri — Armament și instalații de lansare;

11 locuri — Tehnică de comunicații;

21 locuri — Operare și mentenanță echipamente de comunicații;

1 loc — Construcții.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ