Agentiile de turism au fost foarte cautate in aceasta perioada. Ofertele au fost pe alese iar tarifele la fel. In functie de buget, fiecare a decis unde isi va petrece vacanta de vara.

„Anul acesta am vândut in mod egal pachete pentru litoralul românesc, Bulgaria si Grecia si au fost in scadere cele pentru Turcia. Avem solicitari si pentru circuite in afara tarii”, ne-a declarat Liliana Manole, administratorul agentiei de turism Top Travel Bacau. Preturile pornesc de la câteva sute de lei si ajung la câteva sute de euro pentru un sejur.

„Vindem doar pachete pentru locatii verificate de noi in prealabil. Nu promovam neaparat pachete ieftine pentru ca important este sa avem clienti multumiti”, a mai spus Liliana Manole. Cei care au ales sa se bronzeze pe litoralul bulgaresc au platit pachete all-inclusive, atractive pentru turisti.

Atractiv a ramas si litoralul românesc

Cererile difera de la o agentie la alta. „Cele mai multe solicitari au fost pentru România, pe litoral. Sunt si multe oferte, cu zile gratuite sau plateste unul si stau doi. Pretul difera in functie de statiune, daca are sau nu masa inclusa si de numarul de stele al hotelului. Ceea ce trebuie sa stie oamenii este faptul ca biletele prin agentii sunt mai ieftine decât daca s-ar duce sa se cazeze direct”, a explicat Dumitru Nanescu, directorul agentii de turism Inter Tour si vicepresedinte ANAT.

Dintre statiuni, cea mai cautata a fost Mamaia, urmata de Eforie Nord, Jupiter, Saturn si Neptun. Eforie Sud a fost mai putin solicitata. Pentru extern s-au vândut bilete pentru Bulgaria, Grecia, Turcia, Croatia si Spania.

Oferte la Marea Neagra

Pentru un pachet de 5 nopti intr-un resort cu toate facilitatile din Mamaia, cu demipensiune, turistul trebuie sa scoata din buzunar in jur de 550 de euro. In Costinesti poti sta 5 nopti intr-un hotel de 3 stele cu doar 422 de lei/persoana, la care se adauga cheltuielile cu masa. La Eforie Nord, tot intr-o locatie de 3 stele, pentru 5 nopti, in plin sezon, trebuie sa platesti intre 600 si 793 de lei /persoana.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ