– principalul suspect are 15 ani si l-a tâlharit pe nonagenar intr-una din serile trecute – oamenii din sat se tem ca individul va ramâne liber si va comite si alte fapte

Un biet batrân de 91 de ani, din satul Tisa Silvestri, comuna Odobesti, a trecut prin clipe de cosmar, intr-una din serile trecute, când un minor de 15 ani, aflat in stare de ebrietate, a intrat peste el in casa si a inceput sa-l loveasca fara mila cu o secure.

Prima data ar fi spart becul, ca sa nu se vada din drum ce se intâmpla, si a inceput sa tipe la proprietar sa-i dea banii. I-a rascolit toata casa in cautarea bancnotelor si l-a lovit peste mâini cu un topor si un lemn, pâna ce l-a umplut de sânge.

PUBLICITATE

A plecat abia dupa ce a gasit 200 de lei intr-un sertar, iar victima a iesit imediat in drum si s-a dus la un vecin sa ceara ajutor.

„Pe noi ne-a anuntat un vecin ce s-a intâmplat si ne-am dus la el. Era batut si plin de sânge. Ar fi vrut sa-i taie gâtul, dar el s-a intors si l-a taiat la mâna. Am sunat la 112, a venit o salvare si i-a acordat ingrijiri aici”, spunea Maria Ghenadi, cumnata victimei.

„Ne-a povestit ca intâi i-a spart becul si apoi a inceput sa strige sa-i dea banii. A luat batul batrânului si l-a lovit. L-a vazut pe autor si il cunoaste. Este de aici din sat”, povestea si Ion Ghenadi, fratele batrânului.

Agresorul nu era strain de casa victimei. Rudele spun ca minorul ar fi crescut pe lânga batrân, care de multe ori i-ar fi dat de mâncare si nu inteleg de ce i-a facut rau acum. Oamenii din sat se tem ca individul, care ar mai fi comis si alte fapte, va ramâne tot in libertate, chiar daca a comis o tâlharie, si ar putea sa recidiveze. Nonagenarul spunea insa cu lacrimi in ochi ca nu-l va ierta si vrea sa plateasca pentru ce i-a facut.

Batrânul de 91 de ani locuieste singur de mai bine de zece ani, de când sotia lui s-a prapadit. Este bolnav, dar se poate deplasa. Fratele lui mai mic si sotia acestuia sunt cei care il ingrijesc, pentru ca el nu are copii. Ii duc de mâncare si sunt atenti sa nu-i lipseasca nimic, dar pentru ca si ei au o gospodarie de intretinut, nu pot sa-l supravegheze non-stop.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

8 COMENTARII

 1. Pacat ca se mai intampla si asemenea minuni???!!!
  Dar acest COPIL,,, ori nu are parinti,,ori nu mare are 7 ani de acasa,,,ori este Bolnav si trebuie internat ???

 2. Nu i-l poți numi copil ,mai bine un delicvent ..i-l cunosc foarte bine ,fura din casele oamenilor si pentru un pahar de băutura si o Țigară îți da in cap
  Si cat despre părinții lui. ..ce pot sa zic ,a avut copilul ce învata de la ei ..niște bețivi si scandalagii !!imi pare rau pentru bătrân !!

 3. Statul împreună cu Uniunea Europeană ar trebui să ia măsuri,ca asa ceva să nu se mai întâmple niciodată.
  Persoanele în vârstă neajutorate si singure trebuiesc îngrijite și protejate.
  Pentru a avea grijă de părinții noștri,bunicii noștri,gasiti o soluție;Iubirea,respectul si Unitate în familie si societate.

LĂSAȚI UN MESAJ