• violonistul Alexandru Tomescu va cânta a doua oară cu vioara Stradivarius în această comună

Acordurile Simfoniei a IX-a, compusă de Ludwig van Beethoven, cunoscută și ca „Oda bucuriei”, vor răsuna, vineri, 6 august, de la ora 19,30, la Biserica Romano-Catolică din Ghimeș-Făget, în interpretarea cunoscutului Violonist Alexandru Tomescu.

Violonistul va cânta, pentru al doilea an la Ghimeș-Făget cu celebra vioară Stradivarius Elder-Voicu (obiect de patrimoniu național din categoria Tezaur) și va fi acompaniat de pianistul spaniol Josu de Solaun. Concertul va fi susținut în Turneul Internațional Stradivarius 2021, aflat la a XIV sa ediție, care a început pe 26 iulie la Sibiu și va avea ultimul concert la Târgu Jiu, cu 13 concerte în total. Între organizatorii concertului de la Ghimeș-Făget se află și ONG-ul „Oamenii inspiră” și companiile Xilopal și Degustarium din localitate.

„Oda Bucuriei” a fost scrisă în anul 1785 și este renumită și pentru grandiosul final coral pe versurile poetului și istoricului german Friedrich Schiller. Mai este renumită și pentru că este actualul imn oficial al Uniunii Europene.

„Turneul Internațional Stradivarius – spun organizatorii – a parcurs o călătorie minunată. Cu XIV ediții pline de experiențe frumoase exprimate prin muzică, atitudine, valori și, mai presus de orice, prin apropierea de publicul tradițional, dar și de cel mai tânăr și neexperimentat. Iar violonistul Alexandru Tomescu, liderul acestui proiect, crede în angajamente pe termen lung, în întâlniri care rezistă timpului și își dezvoltă adevărata valoare, asemeni muzicii”.

Biletele pot fi solicitate pe https://www.blt.ro/concert-alexandru-tomescu-ghimes-faget.html

Damian Pal, organizator al concertului din Ghimeș-Făget: „Turneul Stradivarius 2021 își propune să meargă mai departe, iar muzica este cea pentru care acum avem, în fine, suficient timp, capacitate de apreciere și multă nevoie. Iar la finalul concertului compania noastră, Degustarium, va invita spectatorii la o degustare de brânzeturi, însoțite de un pahar de vin, în curtea bisericii!”

 PUBLICITATE