Colegiul National „Gheorghe Vranceanu” a fost, zilele trecute, locul in care elevi si profesori din Spania, Turcia, Cipru, Croatia si Romania au conlucrat sub genericul „What’s the use of it?”, proiect dezvoltat in cadrul ErasmusA.

Timp de 4 zile, acestia au fost antrenati in diverse activitati: team building-uri, focus group-uri, workshop-uri, toate acestea fiind construite in asa fel incat sa reuneasca punctele de vedere ale tuturor asupra subiectului proiectului si sa dezvolte diverse cai fiabile de dezvoltare durabila a acestuia in cadrul comunitatilor implicate.

Diversitatea culturilor, respectiv a sistemelor de invatamant, a constituit unul dintre punctele cele mai interesante ale acestei intalniri. Faptul ca oaspetii adolescenti au fost gazduiti de catre elevi din liceu a dus la legarea multor prietenii, acestia fiind impresionati de ospitalitatea romanilor.

„Desi pare un oras destul de vechi, este frumos si interiorul cladirilor arata grozav. Bisericile sunt diferite, nu am mai vazut o biserica ortodoxa. Mancarea este si ea foarte diferita, dar foarte buna”, a spus echipa Spaniei.

„Vremea nu a fost prea buna, dar a fost distractiv pentru ca am iesit oricum si ne-am plimbat prin oras. Mi-a placut foarte mult”, au spus si oaspetii din Cipru. „Este un proiect nemaipomenit, ne-am simtit minunat. Imi iubesc gazda, este intr-adevar foarte buna. O experienta deosbita!”, au precizat si cei din Ankara-Turcia.

„Iubesc Romania, oamenii sunt foarte buni si prietenosi. Imi place scoala voastra si profesorii; multumesc mult pentru tot!”, au aratat invitatii din Denizli-Turcia. „Mancarea este foarte buna, in special puiul. A fost o experienta frumoasa. Faptul ca am fost gazduiti a fost deosebit, mi-a placut totul. Oamenii sunt foarte draguti!”, a declarat si echipa din Croatia.

In concluzie, scopul proiectului de a crea un curs de matematica si stiinte cu aplicabilitate practica, care a fost atins, se pare ca a schimbat pe langa atitudinea fata de aceste subiecte considerate „de temut” si perceptia tinerilor din diverse tari unii fata de altii.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ