Timp de două săptămâni, 125 de elevi de la Școala Gimnazială „Miron Costin” sunt stimulați prin diverse metode să vină la școală pe jos, cu bicicleta sau cu mijloacele de transport în comun. În această activitate sunt cuprinse patru clase primare: Pregătitoare C (învățător Simona Iordache), clasa a III-a A (învățător Laura Morărașu), a III-a D (învățător Mariana Gunea) și a IV-a D (învățător Loredana Perju).

Prichindeii care dovedesc că vin la școală pe jos, cu bicicleta sau cu autobuzele, primesc câte o bulină colorată pentru fiecare zi.

„Aceste buline sunt lipite pe un autocolant denumit ”Oscar, șarpele hoinar”, iar proiectul se va finaliza, atunci când tot șarpele va fi acoperit cu buline. Activitatea face parte din campania TrafficSnake Game, iar obiectivul urmărit este încurajarea mersului pe jos sau folosirea de mijloace de transport sustenabile”, a precizat învățător Loredana Perju.

Copiii se implică cu drag în proiect, mai ales că recompensele sunt foarte atractive: o pauză mai lungă sau chiar o zi fără teme.

Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE