-un politist bacauan isi imparte timpul intre serviciu si orele de antrenament n judo este sportul care l-a urcat pe podium de nenumarate ori

Daniel Vasile Coclenci, politist de Investigatii Criminale in cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bacau, a imbracat uniforma in urma cu 25 de ani, dar a adunat mult mai multa vechime pe tatami. In 1978 s-a inscris in Clubul Sportiv Adjud, la Sectia de Judo, sportul care l-a disciplinat si care i-a adus numeroase medalii la competitiile nationale la care a participat, fie ca erau organizate de Ministerul Afacerilor Interne, fie de Federatie.

De doua ori pe saptamâna se antreneaza la o sala din Bacau, iar in aceasta perioada toate eforturile sunt depuse pentru a face fata cu brio unei competitii internationale importante. „In septembrie merg in Olanda, la Amsterdam, la un campionat de judo pentru veterani. Este greu sa iesi din tara pentru ca implica cheltuieli mari cu transportul, cazarea si tot ce este nevoie pentru o astfel de deplasare. Pentru competitiile din tara am fost sprijinit mereu de Inspectoratul de Politie Bacau”, spune Daniel Coclenci. Recomanda acest sport tuturor copiilor pentru ca nu este unul violent. „Este o arta a supletii. Ca sa actionezi, trebuie sa judeci ca un sahist, pentru ca in judo folosesti forta adversarului”, mai spune politistul.

Este si poet

Când nu se antreneaza, scrie poezii sau mai adauga câteva pagini la cartea pe care vrea o tipareasca si in care isi povesteste propria viata. Prima care va ajunge in tipografie va fi cartea de poezii, pe care vrea sa o aseze in biblioteca alaturi de o colectie de carti vechi, din 1898, primita de la un preot din Adjud. „Am scris peste o suta de poezii si vreau sa scot un volum pâna la sfârsitul anului. Când sunt linistit am si inspiratie. In special scriu noaptea”, marturiseste Coclenci. Prima poezie semnata de el a aparut in 2001, in revista liceului pe care l-a absolvit.

De aproape zece ani, Daniel Coclenci este si voluntar in cadrul Asociatiei Lumina Hospice „Casa Albert” din Luncani, iar atunci când are timp liber da o mâna de ajutor la activitatile organizate aici sau le acorda atentie copiilor ingrijiti de asociatie.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ