Ramona Ghinet a postat un film pe internet si isi acuza sotul ca nu vrea sa-i trimita banii donati de oameni

– tânara de 28 de ani, diagnosticata cu leucemie, pentru care s-a derulat, in Onesti si in judetul Bacau, o ampla campanie umanitara, este internata intr-o clinica din Franta si isi acuza sotul ca nu-i trimite banii strânsi din donatii pentru a se putea trata – barbatul neaga acuzatiile si spune ca sotia lui are asigurare incheiata in Franta si ca toate costurile cu spitalizarea si transplantul de maduva vor fi suportate de statul francez

Ramona Ghinet, in vârsta de 28 de ani, din Onesti, a fost diagnosticata cu leucemie acuta limfoblastica inainte de sarbatorile de iarna. Tânara, mama a doi copii de 4 si 6 ani, nu s-a lasat doborâta de boala si a inceput alaturi de familie o campanie umanitara la care onestenii, dar si oamenii cu suflet din tot judetul Bacau, din tara si din strainatate nu au putut ramâne indiferenti.

Fiecare a donat cât a putut pentru ca ea sa ajunga intr-o clinica din strainatate unde sa se trateze si sa se intoarca acasa la familie. Desi initial s-a vorbit despre un transplant de maduva in Israel, ea a ajuns in luna mai in Franta, unde s-a internat intr-o clinica din Nisa. Zilele trecute, tânara a postat un film pe o retea de socializare in care isi acuza sotul ca nu vrea sa-i trimita banii strânsi din donatii pentru a-si continua tratamentul in strainatate.

PUBLICITATE

„In luna octombrie este prevazut transplantul. Sora mea o sa fie donatoare. (… ) Am avut incredere intr-o persoana, care am crezut-o aproape de mine, si anume sotul meu, care s-a ocupat de toata strângerea de bani, donati de dumneavoastra.

Acesti bani nu au ajuns la mine. De aproape doua luni, ma rog sa-mi transfere banii, in contul meu personal din Franta, unde fac tratament. De fiecare data refuza si nu stiu de ce. De aceea, apelez inca o data la dumneavoastra, la sprijinul dumneavoastra, la o sustinere, poate o presiune mediatica, juridica, sa pot intra in posesia a ceea ce dumneavoastra ati donat, sa ma pot descurca si sa incerc sa-mi salvez viata”, spune Ramona in filmul postat pe contul de socializare.

La Onesti, sotul ei, Ciprian Ghinet, se apara si spune ca lucrurile nu stau chiar asa si arunca si el cu acuzatii. El spune ca acolo tânara, ajutata de doi cunoscuti, ar fi incheiat o asigurare si ca toate costurile cu spitalizarea si transplantul ar fi suportate de statul francez, prin urmare nu ar mai avea nevoie de banii donati.

„Ea nu a spus adevarul pentru ca transplantul ei este gratuit si pe ea nu o costa nimic acolo. Eu vreau sa returnez toti banii acestia la toate societatile cu care am facut contract de sponsorizare, la primarie si la lumea care a fost alaturi de noi, pentru ca nu vreau sa am probleme cu legea si vreau sa ma justific cu documente legale.

Toata lumea o sa vrea sa demonstrez ca banii au fost folositi pentru transplant, dar nu o sa am cum, ca va fi facut gratuit. Ei vor sa trimit banii in Franta”, spunea Ciprian Ghinet.

Barbatul spune ca in total, in contul deschis pe numele sau si nu pe cel al sotiei, s-au strâns 53.000 de euro, din care ar mai fi vreo 30.000 de euro, pentru ca i-ar mai fi trimis o data in Franta 7.500 de euro, iar ceilalti bani s-au cheltuit pe drum si cazare, pentru ca si el ar fi fost la Nisa, impreuna cu cei doi copii, si ar fi stat o perioada destul de lunga.

Dupa aparitia filmului postat de Ramona pe internet au aparut si reactiile celor care au donat bani pentru ca ea sa se poata trata.

Oamenii sunt dezamagiti de ceea ce se intâmpla, mai ales ca au fost multe firme care au donat mii de lei, dar si oameni simpli care au contribuit cu cât au avut pentru a salva o viata.

Impresionat de situatia Ramonei, un tânar care detine un salon de tatuaje in Onesti a pus o urna in holul de la intrare si a reusit sa strânga 7.500 de euro, bani incasati din tatuaje si donatii de la clienti si nu numai. Acelasi lucru l-au facut si alte societati, dar si colegii de la locul de munca.

Acum, toti au ramas cu un gust amar si inca mai sunt persoane care doresc sa faca din nou donatii pentru ca tânara sa scape cu bine din aceasta incercare.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. Nu stiu care din cei doi minte, asa ca nu ma pronunt. Dar e clar ca unul o face. Ca idee generala, a ajuta oamenii fara caracter, chiar ajunsi la ananghie, e o mare prostie. Ganditi-va ca poate cu aceeasi bani puteati salva pe cineva care chiar merita si care n-apuca sa fie salvat. Dar nu, noi ii ajutam pe aia care practic ne iau de fraieri…

  2. Cat de trist e sa te trezesti, ca om simplu, ce a vrut sa ajute pe cineva la necaz, intr-un cerc murdar, fara sa stii adevarul, cine minte de fapt…
    Cel de sus bine a spus, oameni fara caracter…

  3. imi pare rau sa vad ca omul care crezi ca-ti este alaturi la bine si la rau te lasa cand iti este cel mai rau cand ai nevoie nu numai de bani si chiar de elsa fie alaturi de tine nu stim care minte dar este ffff urat fiecare a contribuit cu cate un banut de sa adunat de ce nu vrea sai trimita bani? nici un spital nuti face totul pe gratis sa va lumineze Dumnezeu mintea si sa luati decizia cea mai buna

LĂSAȚI UN MESAJ