La 17 ani de la deschiderea stagiunii muzicale susținută constant la Biblioteca „Radu Rosetti” din Onești de Extensia (facultatea de muzică) de la Piatra Neamț a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, inginerul oneștean Nicolae Doileț a dat publicității un album dedicat stagiunii și artiștilor care au susținut-o.

Volumul, intitulat „Armonie. Exemplaritate. Măiestrie”, cuprinde mesajele către publicul oneștean ale interpreților instrumentali și vocali care au concertat, prezentarea cv-urilor profesionale și artistice ale unora dintre ei, un veritabil sinoptic al concertelor susținute în cei 17 ani și o evocare a evenimentului aniversar organizat în octombrie trecut la Piatra Neamț cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la înființarea Extensiei Academiei Muzicale din Cluj-Napoca.

În cele peste 150 de pagini ale albumului apar, astfel, între alții, violonistul Alexandru Tomescu – cel care în mai 2010 a venit pentru prima oară în Onești cu celebra vioară Stradivarius Elder-Voicu, la care cântă de câțiva ani -, percuționistul Grigore Pop, violoncelistul Răzvan Suma, sopranele Daniela Vlădescu și Bianca Ionescu, pianistul Horia Mihail și o întreagă pleiadă de formații muzicale și soliști din România, Italia și Iran.

Volumul este bogat ilustrat în toate capitolele sale și este rezultatul unui proces tipografic de cea mai bună calitate, ieșit din teascurile Tipografiei Magic Print din Onești.

„Muzica – spune autorul cărții – este o mândră și nobilă bucurie pentru oneșteni. Iar în lucrarea organizată de mine am vrut să creionez sufletul ei permanent. Compozitorul Frederick Delius considera că «muzica este o izbucnire a sufletului», iar pentru melomanii oneșteni cei care au făcut ca «flacăra» acestei arte să răzbată cât mai sus sunt muzicienii de la Extensia Piatra Neamț”.