Consiliul Local Onesti s-a intrunit in cadrul unei sedinte de pe a carei ordine de zi a fost retras proiectul referitor la constituirea SC Domeniu Public si Privat Onesti SA, precum si proiectul de hotarâre privind situatia financiara a SC Directia Domeniului Public si Privat SA (DPP) Onesti in anul 2014. Interesul consilierilor locali (din partea PSD si UNPR) pentru reglementarea modificarii Actului constitutiv al SC DPP Onesti si aprobarea contractelor de mandat ale membrilor Adunarii Generale a Actionarilor si ale Consiliului de administratie s-a vazut in modul hilar al dezbaterii proiectului de hotarâre privind desemnarea reprezentantilor Consiliului local în comisiile pentru vânzarea bunurilor imobile din proprietatea privata a orasului.

Ei au refuzat sa faca parte din aceasta comisie, fapt pentru care acest proiect de hotarâre nu a putut fi votat. Daca Emil Lemnaru si-a justificat atitudinea mentionând  ca “este o problema ce nu mai e de actualitate” pentru el, consilierele Corina Alexe si Loredana Antohi au refuzat pur si simplu propunerile colegilor din legislativul onestean. Doar consilierii locali Gheorghe Ene si Elena Pascu Apavaloaie au acceptat. “Acesta este stilul de lucru al PSD-ului, in situatia in care prezenta intr-o astfel de comisie reprezinta o munca neremunerata si timp pierdut”, a declarat foarte dezamagit consilierul local Gheorghe Ene. 

Nu acelasi lucru s-a intâmplat si la dezbaterea proiectului de hotarâre privind modificarea Actului constitutiv al SC Directia Domeniului Public si Privat, unde printr-un amendament propus de consiliera Corina Alexe s-a urmarit cu ardoare  nominalizarea pentru Consiliul de Administratie al acestei firme a lui Ioan Paris, Laura Romedea, Gabriela Oprea, George Ionut Cosor si Valentin Blidaru (ultimii doi fiind persoane despre a caror activitate multi consilieri locali onesteni nu cunosc amanunte!). 

PUBLICITATE

Pentru acest proiect de hotarâre au mai depus amendamente Alexandru Cristea (UNPR), Ion Tofan (PSD) si Elena Pascu Apavaloaie. Prin votarea acestui proiect (cu 13 voturi pro din 18 exprimate), pentru faptul ca nu a intervenit in aceste dezbateri aprinse a fost criticat foarte dur si primarul municipiului Onesti, Laurentiu Neghina, ce a fost felicitat ironic de catre consilierul local Gheorghe Ene, pentru ca ”a dat SC DPP pe mâna PSD-ului”. Consilierii locali onesteni ai opozitiei considera ca SC Domeniul Public si Privat SA a devenit astfel firma de partid.  

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ