Câteodata este indicat sa facem doi-trei pasi inapoi si sa privim lucrurile dintr-o perspectiva mai larga. Disecam propunerea de modificare a Codului Fiscal, ne miram de faptul ca DNA ne da lectii de democratie, observam ca firmele românesti sunt haituite de institutiile statului, ca politicienii au fost pusi cu botul pe labe si ca nu mai avem presa nationala.

Daca, insa, privim toate aceste chestiuni ca un tot unitar, imaginea de ansamblu s-ar putea sa ne sperie. Pentru ca incepe sa se vada cu ochiul liber firele care leaga aceste evenimente aparent disparate. Ca fara politicieni capabili, tara este condusa de arendasi fara viziune, numiti doar pentru ca sa transmita ordinele primite din afara si sa se asigure de indeplinirea lor.

Economia tarii este subordonata capitalului strain iar românii devin doar consumatori, legati in lanturile unei iobagii moderne, primind leafa fix cât sa nu moara de foame de la o luna la alta.

PUBLICITATE

Atacurile la adresa sistemului politic au facut ca aparitia unei alternative viabile la actuala stare de lucruri sa fie cât se poate de improbabila pentru ca alegatorul a fost convins ca nu are ce alege. In conditiile in care partidele au fost golite de continut iar ideologia este doar o vorba in vânt, nu se poate spune ca situatia este departe de adevar.

Acest veac fanariot modern nu difera cu aproape nimic de cel original: conducerea tarii este decisa de forte externe, bogatiile natiunii sunt trimise in afara, cetatenii sunt legati de glie si siliti, printr-un sistem impovarator de taxe, sa traiasca in saracie.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. Domnule ziarist, tot ce ni se întâmplă, se întâmplă din cauza noastră. Nu suntem conduși din afară. Când am fost conduși de OAMENI aduși din afara , ( 1866- 1947) am devenit pentru prima oară în milenara istorie, Țară și Popor.Din câte știu Gheorghiu Dej, Ceaușescu, Iliescu, Băsescu, Constantinescu și alți…Escu, au fost și sunt români dintre noi și ca noi. E ridicol, e absurd să tot dăm vina pe alții pentru, îngălarea, prostia, minciuna și hoția aproape generalizată. Nimeni din afară nu-i vinovat că nu ne place adevărul , că nu avem curaj, demnitate, onoare. E o rușine ca a șaptea țară din Europa să tot apeleze la …grotescul “alții sunt vinovați “. Nu-i mai căinați pe membrii “turmei” — termenul îi aparține lui Rădulescu Motru, căci în modul ăsta n-o să-i treziți niciodată “din somnul cel de moarte”. Și ca să înțelegeți cu-adevărat ce e cu românii, vă recomand să citiți ” Psihologia poporului român” a lui C. R. Motru, după care ” Despre psihologia poporului român ” a lui Dumitru Drăghicescu , v-ar ajuta cu adevărat să vă faceți o imagine generalizată și adevărată despre români…..Cu simpatie, Ștefan Hagimă.

  2. Foarte adevarat domnule Hagima,,fiindca noi i-am votat,,,,au falimentat industria iar agricultura ne rugam la Dumnezeu,,,>>,in aceste conditii Nu este de mirare ca santem cea mai saraca tara din Europa,,,,poate bulgarii sa fie sub noi,,,,Am facut numai magazine si tot tineretul a plecat peste hotare,,,,????,,,,

  3. Se spune ca viata e rotunda ,si ni cazul asta pare si istoria la fel.Noi traim acum aici si nu trebue (cu tot regretul sa ne punem cenusa-n cap .Istoria nu e a noastra a celor ce trecem neobservati prin ea.Noi traim acum si luminila se tot indeparteaza de la capatul tunelului ,pentru noi cei din slujba arendasului .

LĂSAȚI UN MESAJ