In atmosfera familiala oferita de sala de festivitati a Hotelului “Decebal”, Filiala Bacau a Fundatiei “Episcop Melchisedec”, institutie social-filantropica patronata de Arhiepiscopia Romanului si Bacaului, a lansat o “carte de jucat si colorat”.

Acest eveniment a coincis cu celebrarea Zilei Internationale de Constientizare a Autismului, 2 aprilie, fiind concluzia fireasca a unui proiect de suflet ce a luat nastere in programele derulate la Centrul pentru persoane cu autism “Sf. Cosma si Damian” de lânga Biserica Lazaret.

Aparuta sub titlul “Prietenul meu, Ionut. O poveste despre autism”, cartea aduna in ea desenele lui Ionut Burlisel, unul dintre beneficiarii asezamântului social mai sus mentionat. In paginile sale au fost adaugate gânduri si situatii care sa constientizeze, in ochii celorlati, comportamentele si nevoile unui copil cu autism, prin contributia unui colectiv format din pr. Eugen Ciuche, Ramona Stanciu si Carla Livia Piscu, membri implicati in activitatea departamentului social-filantropic din cadrul Eparhiei Romanului si Bacaului.

“Am gândit aceasta carte ca pe un ghid privind educarea copiilor in ceea ce priveste autismul” a subliniat Carla Piscu in prezentarea sa. Cei prezenti la eveniment au fost invitati sa coloreze câte o pagina de carte pentru a putea intra mai usor in atmosfera lansarii. Cartea se adreseaza copiilor din scoli si gradinite si beneficiaza de o prefata semnata de IPS arhiepiscop Ioachim. Fondurile strânse din vânzarea acesteia vor contribui la buna desfasurare a activitatii Centrului “Sf. Cosma si Damian”.

Alte articole