O nuntă , o poveste…

Nunta trebuie să fie asemeni unei povești, ce trebuie rememorată cu drag, în fiecare an, până la finalul zilelor … .

Iar ca povestea să fie una frumoasă, în care personajele principale să se simtă bine în rolul lor, iar invitații să se bucure alături de ei, vă voi reda mai jos un exemplu care să transforme ziua nunții în una de neuitat.Cum fiecare poveste are o introducere, a noastră a început chiar pe 2 ianuarie, când în drum spre Vatra Dornei, am întrebat-o pe viitoarea mea soție dacă facem nuntă anul acesta, să fim si noi în rând cu oamenii. Răspunsul a venit rapid , oarecum bulversant, deoarece fără nici o ezitare a fost DA.

Dacă până la partea cu DA-ul a fost simplu, ce urmează cred că oferă emoții absolut tuturor celor care se vor afla în poziția noastră, de a face nuntă.

Locația – Complex Hotelier EMD Bacău

După ce am revenit de la Vatra Dornei am mers țintă la Complexul Hotelier EMD pentru a rezerva salonul de nunți. Entuziasmul mi-a fost tăiat când Bogdan, administratorul Cortului de Nunți, după ce a verificat de 2 ori lista cu rezervări, îmi spune că singurul loc liber ar fi pe 22 octombrie 2022, asta în condiția în care au evenimente și vineri, și sâmbătă, și duminică, și ….

Aici doresc să fac o mică paranteză, chiar nu vreau să sune că fac politică, dar cum este posibil ca, la câte corturi și săli de nunți sunt în Bacău, toată lumea să se înghesuie la EMD ? Felicitări celui care deține acest complex și aflăm ulterior de ce este atât de dorită de toată lumea acesta locație.

Verificând iar listele, observ, totuși, că data de 21 mai 2022 este liberă. Întreb câțiva reprezentanți ai Bisericii dacă se pot oficia cununii (nunți) în ziua respectivă, iar răspunsul lor a fost afirmativ, se pot realiza fără probleme. Primind răspunsul lor, am rezervat sala pentru 21 mai 2022.

Muzica – Genius Band

Genius Band

Fiind o experiență nouă pentru noi și cunoscând că la o nuntă este foarte importantă muzică, am cerut sfaturi în ceea ce privește formația . Rezolvarea problemei a venit tot de la Bogdan (EMD), care ne-a recomandat Trupa Genius. Trupa, pe care după ce am vizualizat-o pe Youtube,nu mi-a oferit sincer prea multă încredere, lucru care s-a schimbat la 180 de grade după ce i-am văzut performând live la o petrecere de Sf. Ion. Îmi permit un sfat – Băieți investiți și în online, lumea de acolo se inspiră!!! Chiar dacă live sunteți minunați, trebuie să creați content și pe platformele sociale.

Au creat o atmosfera plăcută, ne-au trecut prin toate genurile muzicale, pentru că, desigur trebuie să mulțumim pe toată lumea, iar ringul nu cred că a fost 5 minute gol.Doamnelor să vă luați papuci de schimb, veți avea nevoie!

Și ca totul să fie perfect , Ciprian (Genius Band) ne-a mai făcut și o supriză plăcută în ziua nunții, si în loc de 6 reprezentanți s-au prezentat 9 membri ai trupei pentru a însufleți și mai mult petrecerea.

Decorațiuni – DaniMar

După muzică, am trecut la capitolul decorațiuni. Aici am apelat la Daniela și Marian (DaniMar), deoarece știam că la ei seriozitatea primează și în plus de asta realizează și rochii de mireasă personalizate după placul fiecărei viitoare mirese. Și la ei am avut surpriza să ne încânte cu decorațiuni realizate special pentru noi, mai ales că tema noastră de nuntă a avut culoarea verde. Ei s-au pliat perfect pe cerințele noastre, decorând sala într-un mod elegant, cu stil și bun gust.

Rochia de mireasă – DaniMar

Rochia de mireasă a fost de asemenea realizată într-un stil discret și elegant, iar în plus eu am mai învățat ceva, și anume că albul are foartemulte nuanțe … alb… ivory… etc.

Costum de mire – Antonio Gatti

După ce am terminat cu rochia de mireasă, am plecat direct către Marcel (Antonio Gatti) pentru un costum de mire realizat pe comandă. Am optat pentru costum la comandă deoarece nici nu am dimensiuni de fotomodel și consider că un lucru când este “făcut pe tine” se așează mult mai bine decât orice este cumpărat din comerț, iar în plus de asta diferența de preț este aproape insesizabilă. Aici, după măsurători și probe, am fost foarte mulțumit de rezultatul final, calitatea execuției, a materialelor fiind de excepție, dar mai ales de răbdarea lui Marcel .

Buchet de mireasă – Atelier de Bun Gust

 

La fel ca la toate miresele, și în cazul soției, buchetul a reprezentat o piesă esențială din poveste.

Norocul ei a fost că a descoperit-o rapid pe Ramona de la Atelierul de Bun Gust care, cred eu, citește gândurile viitoarelor mirese și știe exact să se plieze pe dorințele lor cu creații unice.

A realizat un buchet extraordinar îmbinând coloristica florilor naturale cu tema centrală a nunții noastre.

Lumânări nași – Atelier de Bun Gust

Având ca temă de nuntă culoarea verde , am optat ca lumânările nașilor să fie verzi și de asemeni să fie ornate cu gust de către Ramona.

Hair style mireasă – Laboratorul de Culoare

Diana Avram a făcut minuni și de data aceasta, soția mea fiind extrem de încântată de modul în care i-a realizat culoarea părului și coafura pentru acest eveniment atât de important.

Machiaj – Make Up & Phi Studio

Larisa a realizat un make up de excepție, știind să pună în valoare trăsăturile miresei folosind produse foarte calitative și în tendințe.

Foto și Video – DreamMedia

La capitolul poze și video cred că pot scrie lejer câteva pagini, dar am să mă rezum doar la câteva rânduri. Sincer să fiu am mai văzut fotografi de nunți, dar unul care să vină cu atât de multă aparatură și să facă atât de multe poze, vă spun sincer că nu. Nu cred că a existat unghi din care să nu avem făcute poze și în plus, ce mi-a plăcut cel mai mult, este că au folosit cadre în care eram atât de naturali, și nu de genul celor care se practică în general. Bogdan, tatăl mei, și acum se întreabă „Măi, dar băieții ăștia, de unde au avut atâta răbdare, să vă facă sute de poze?”.

Ps : Când alegeți fotograful să vă gândiți la vorba : “ un amator (neprofesionist) te costă la final mai mult decât un profesionist.” Iar singurele amintiri de neșters cu care rămâi sunt pozele și filmările.

Tort și CandyBar – Le Premier

Bifând încă un punct de pe listă, am trecut la tort și prăjituri. Pașii ne-au dus rapid către binecunoscutul atelier de dulciuri Le Premier.

Aici surpriză. Tot ce credeam noi că ar fi bine s-a năruit. Geanina ne-a explicat punct cu punct care sunt dorințele celor care vin la nuntă, cum se realizează tortul etc.

De la prăjituri pe masă am ajuns la un deosebit CandyBar (nu vă speriați, prețul e același!), cu o gamă foarte diversă de prăjituri, care a făcut deliciul invitaților.

Tortul a fost bineînțeles, mult deasupra așteptărilor, fiind extraordinar de gustos, iar Geanina i-a dat o nuanță naturală folosind ca décor numeroase flori naturale.

Profesionalismul și tendința către perfecțiune, efectiv ne-au uimit și cred că aceste două aspecte îi fac să fie cei mai buni!

Vin – WineRoom Bacău

Singurele aspecte ce mai rămăseseră de bifat erau băuturile și meniul. Pentru vin l-am vizitat pe Emilian de la WineRoom, care ne-a recomandat un alb demisec de la Bob de Lună, licoare ce a fost pe placul invitaților, deoarece a fost la mare cerere și a fost extraordinar, mai ales în combinație cu apa minerală.

Meniu și Băuturi – Complex Hotelier EMD

După cum vă povesteam mai sus, eram foarte curios de ce lumea alege Complexul EMD pentru evenimente, și am aflat răspunsul.

Chiar dacă a fost ultimul punct pe lista noastră, deoarece acesta se stabilește de regulă în ultima săptămâna dinaintea nunții, a reprezentat unul din punctele cheie ale petrecerii.

Bogdan ne-a ajutat enorm în realizarea acestuia, combinând bucătăria românească cu cea internațională, aspect apreciat foarte mult de toți invitații . Iar ca o mică paranteză, a făcut fără ezitare și câteva meniuri vegetariene pentru unii dintre invitați care ne-au solicitat acest lucru.

Tot el s-a ocupat și de restul băuturilor, iar CocktailBar-ul a fost extrem de apreciat, mai ales de doamne, care au degustat cele mai bune cocktail-uri din oraș.

Servirea a fost ireproșabilă, cei din staff fiind extraordinari atât că prezență, cât și ca servire, au umblat efectiv ca niște furnicute pe la toate mesele pentru a le oferi invitaților toate cele necesare.

Sintagma “Colț de Europă” se potrivește perfect acestui Complex Hotelier, și mă bucur că au făcut parte din povestea noastră, bucurându-ne cu o sală, o ambianță, un décor și servicii de o calitate ireproșabilă.

Nu în ultimul rând, doresc să îi mulțumesc părintelui Gabriel Ichim de la Biserica Acoperământul Maicii Domnului, pentru deosebita slujbă de cununie, care a oferit emoții absolut tuturor celor prezenți.

Îmi doresc ca povestea noastră să fie un exemplu, un model sau un punct de plecare în a vă creea  propria poveste, a voastră, a celor care pășiți încrezători pe drumul acesta.

 

Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE