De ieri, 1 octombrie 2018, Casa Județeană de Pensii (CJP) Bacău a început vânzarea biletelor la tratament balnear în stațiuni din cea de-a XVI-a serie din acest an. Pentru această serie al cărei sejur (ziua de plecare) va debuta în 14, 15, 16, 17 sau 18 octombrie, în funcție de fiecare stațiune, CJP Bacău a primit 324 bilete.

Din acestea, 321 sunt repartizate din start unor pensionari care au depus din timp cerere pentru a merge în stațiune în luna octombrie și au întrunit punctajul necesar.

Restul de 3 bilete (Amara, Sinaia și Geoagiu) vor fi scoase la vânzare liberă. Cei cărora li s-a alocat un bilet trebuie să se prezinte la CJP Bacău pentru a-l cumpăra în perioada 1-5 octombrie. Locurile sunt în stațiunile 1 Mai, Amara, Bălțătești, Căciulata, Călimănești, Covasna, Eforie Nord, Felix, Geoagiu, Govora, Herculane, Lacu Sărat, Neptun, Nicolina, Olănești, Pucioasa, Sarata Monteoru, Sinaia, Slănic Moldova, Slănic Prahova, Sovata, Tîrgu Ocna, Tușnad și Vatra Dornei.

Pensionarii vor trebui să depună la CJP Bacău cuponul de pensie din septembrie și, evident, recomandarea de la medicul de familie ori de la cel de specialitate, pentru tratamentul balnear pe care îl vor urma.

Cât despre persoanele cu dizabilități, dacă vor să beneficieze de gratuitate, vor trebui să prezinte certificatul de încadrare în grad de handicap și ”Programul individual de reabilitare și integrare socială”. Să mai notăm că următoarea serie va începe în data de 30 octombrie.

Alte articole