Consilierii locali reuniti ieri in sedinta au aprobat suplimentarea Bugetului de venituri si cheltuieli pentru a acoperi cresterile salariale cu 25 la suta a salariilor medicilor. 1,6 milioane de lei se vor duce la Spitalul TBC, aflat in subordinea Primariei Bacau. Pentru utilitati si cheltuieli curente, unitatea mai primeste 201 mii lei de la Casa de Asigurari de Sanatate, iar suma de 100 mii lei de la bugetul local.

Politistii locali primesc 200 mii lei pentru asigurarea salariilor pâna la sfârsitul anului si plata utilitatilor. Vor primi bani, in sfârsit, si profesorii, ca decont pentru naveta. Este vorba de 355 mii lei, dupa ce tot anul au pus bani din buzunar pentru a ajunge la serviciu. Alte sume au fost directionate la subcapitolul „Intretinere parcuri”, Directia spatii verzi, la Asistenta si ajutoare sociale, la Locuinte si servicii de dezvoltare publica, Protectia mediului, Transporturi.

Programul de investitii pe anul 2015 a fost reanalizat si s-au distribuit credite pentru obiectivele de investitii care trebuie finalizate, iar cele care nu se mai realizeaza au fost diminuate”, se arata in proiectul de hotarâre aprobat de consilieri.

PUBLICITATE

O suma considerabila va primi, din nou, Teatrul Bacovia, pentru „productii teatrale si alte cheltuieli” – 700 mii lei. N-a fost o propunere inghitita usor de consilieri. „De când este doamna Sigartau manager, am alocat sume foarte mari teatrului, când banii puteau fi folositi pentru alte investitii”, a declarat consilierul UNPR Cristinel Manolache. „Mereu strecurati in aceste rectificari, pe lânga cele necesare si unele sume foarte mari pentru ce va intereseaza”, a spus si uneperistul Gheorghe Huluta.

Viceprimarul Ababei a propus si alocarea sumei de 50.000 lei pentru premierea sportivului Mihai Nistor si a antrenorului Relu Auras.

Capitalul social al Centrului de Afaceri a fost majorat cu 250.000 de lei, desi consilierii din opozitie au refuzat sa voteze proiectul. Centrul a primit bani pentru plata utilitatilor, desi arata, in contradictie cu propria cerere, ca a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri si are grad de ocupare de suta la suta.

„Vreti sa acoperiti incompetenta managementului de la centru. Nu pot sa cred ca daca aveti rezultate asa de bune nu va puteti plati facturile”, a reclamat consilierul UNPR Dragos Stefan. Directorul Centrului de Afaceri, Corneliu Pricope a argumentat ca iarna este greu sa achite facturile la timp pentru ca „nu exista cash flow care sa ne asigure ca putem plati la timp, fara penalitati costurile de intretinere”.

Teatrul Bacovia n-a primit doar bani de cheltuiala, ci si 160.000 lei pentru organizarea sarbatorilor de iarna. Executivul primariei nu s-a tinut de promisiunea de a scoate la licitatie proiectul privind organizarea acestor manifestari si le va incredinta, din nou, managementului teatrului.

Manifestarile vor cuprinde un Concert extraordinar de Craciun, pe 21 decembrie, la Teatrul de Vara, al Filarmonicii Mihail Jora, cu invitati speciali, dar si un show pirotehnic spectaculos la trecerea dintre ani, al unei firme franceze.

„Am vazut cum reuseste Teatrul Bacovia sa organizeze astfel de evenimente. Am avut episodul cu festivalul de jazz si recitalul lui Al di Meola. Ati promis ca veti face licitatie. Ati uitat”, a spus nemultumit Gheorghe Huluta. „Nu am avut timp si nici nu am stiut bugetul”, a spus viceprimarul Radu Ababei.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. “Multumim” consilierilor locali ca s-au gandut si la Serviciul de Ambulanta. Ii invitam la o plimbare prin curtea institutiei, garaj si spatiul unde asistentii se schimba, mananca, unde se afla frigiderul si cuptorul cu microude, unde isi scriu fisele de solicitare si se documenteaza, si ma refer la aceeasi camera. De apa carlda nici pomeneala. Nu mai vorbesc de ambulantieri, care se schimba in garajul ambulantelor unde este mai rece ca afara. Avem o curte plina de gropi adanci si o cladire veche, total neadecvata unui Serviciu de Ambulanta Judetean. Sa traiti….bine voi!

LĂSAȚI UN MESAJ