Treizeci de noi membri ai Filialei Bacau a Corpului Expertilor Contabili si Constabililor Autorizati (CECCAR) au depus, la sfârsitul saptamânii trecute, Juramântul profesional”, dupa un stagiu de pregatire si perfectionare in aceasta profesie. Ceremonia a avut loc in prezenta presedintelui filialei CECCAR, Marcel Bulinschi, a vicepresedintelui Ion Tabacaru, a directorului executiv Constantin Pastrav, a presedintelui Comisiei de disciplina, Sebastian Dumitru Popa, dar si a lectorilor-formatori de stagiu si a numerosi membri ai filialei.

„Colegii nostri – a spus, la ceremonie, Marcel Bulinschi – au intrat in organismul profesional cu toate drepturile si oligatiile prevazute prin Statut. Prin depunerea juramântului, ei s-au angajat sa aplice corect si fara partinire legile tarii, sa respecte prevederile profesionale privind conduita si etica, sa pastreze secretul profesional si sa duca la indeplinire indatoririle care le revin”. Presedintele filialei i-a mai facut atenti pe noii membri asupra pastrarii unitatii profesiei lor, fara de care nu vor reusi sa performeze. De altfel, deviza CECCAR este „Stiinta. Independenta. Moralitate”.

Conducerea Filialei CECCAR Bacau i-a premiat, cu acest prilej, pe cei care, prin rezultatele obtinute in stagiul de pregatire profesionala, s-au detasat ca sefi de promotie – Petronela Bufnila (media de absolvire 9,90), Roxana Simona Cojocaru (9,90, sefa de promotie declarata oficial), Adina Ionela Tarnovetchi (9,60) si Ioan Luca (9,50). „Nu a fost usor, dar a fost provocator – a spus sefa de promotie. De acum suntem experti contabili si contabili autorizati. Nu vom uita ca si in condeiele noastre sta bunul mers al economiei românesti. Ne asteapta o munca dificila, in contextul atipic al acestei economii plina de incompatibilitati si de interese, in care rolul profesionistului contabil, de sanitar al sistemului si de sprijinitor al intreprinzatorilor, se accentueaza”.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. CECAR, o alta institutie parazitara , creata nu pentru a scoate specialisti , acestia sunt creati in institutii superioare de invatamant , ci pentru a face bani pe seama celor care sunt deja scoliti pentru aceasta meserie.
    Sunt multe institutii parazitare in Romania , care nu fac altceva decat sa impuna cotizatii din care mai marii breslei traiesc foarte bine .
    Sper ca va veni si ziua cand aceste institutii de tip CECAR vor fi desfiintate de catre o noua generatie de politicieni .

  2. Pentru Mard 54. Dacă ai fi avut habar ce inseamna CECCAR sau instituții superioare, i-ți ofeream un răspuns pe măsura, … dar se pare ca nu ai noțiunile elementare nici de una nici de alta, si din acest motiv te las in ceata. Dar dacă ai de gând sa intri in CECCAR sau in noul val de politicieni, ar fi mai bine pentru tine ca mai întâi sa mergi “nițel” pe la școala, sau dacă timpul e pierdut, sa rămâi in anonimat… Acolo este locul tău… Nici CECCAR si nici noul val de politicieni nu se bazează pe un “no name” ca tine.

LĂSAȚI UN MESAJ