23 februarie 2024
ActualitateO noua Primarie si inca un pod peste Bistrita

O noua Primarie si inca un pod peste Bistrita

Administratia locala a anuntat ca intentioneaza sa construiasca un nou sediu pentru Primarie, cel in care-si desfasoara in prezent activitatea devenind neincapator.

Ideea nu este noua si dateaza de mai multa vreme, insa lipsa fondurilor si existenta altor prioritati au determinat amânarea proiectului.

Primarul Romeo Stavarache a anuntat, joi, in cadrul sedintei de consiliu local in care s-a aprobat bugetul, ca municipalitatea va avea in curând un nou sediu. “Vom face un concurs de idei si solutii arhitecturale pentru acest sediu” – a spus el. Noua primarie va fi amplasata pe locul actualei parcari publice de lânga Hotelul Moldova si ar putea include toate birourile care, in acest moment, sunt dispersate prin diferite locuri din oras.Tot ieri, primarul Bacaului a anuntat ca se doreste construirea unui nou pod peste Bistrita. Acesta ar urma sa fie amplasat in dreptul intersectiei dintre strazile Milcov si Izvoare. Noul pod face parte dintr-o strategie mai ampla de reabilitare a partii de est a orasului si care cuprinde strazile Tecuciului, Romanului si Bârladului.

Pentru anul acesta, municipalitatea bacauana si-a propus sa finalizeze Spitalul Municipal. “Avem 10 milioane de lei de la Bugetul de stat, 20 de milioane vor fi alocate de la bugetul local si avem promisiunea ca, in februarie, vom mai primi inca 10 milioane de la stat” – a spus primarul Romeo Stavarache.

Tot anul acesta este programata finalizarea lucrarilor pe Calea Moinesti si strazile Mioritei si Energiei si vor incepe santierele pe strazile IL Caragiale si Milcov. Primaria intentioneaza sa reia lucrarile la Sala Sporturilor si sa continue lucrarile la Stadionul municipal, care va avea un nou teren, iar tribunele vor fi acoperite.

In imagine, locul unde se va ridica viitorul sediu al Primariei Bacau.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri