– IPS Ioachim, arhiepiscopul Romanului si Bacaului, a sfintit Asezamântul social-filantropic si cultural “Intrarea Maicii Domnului in Biserica” al Parohiei “Adormirea Maicii Domnului” din comuna Saucesti, judetul Bacau

Se obisnuieste ca, la o sarbatoare importanta, sa se adune intreaga suflare a satului, cu mic, cu mare. Iata ca si acum, in ziua lasatului de sec a Postului Sântamariei, credinciosii din comuna Saucesti au umplut curtea bisericii satului, ce poarta hramul “Adormirea Maicii Domnului”, ca sa participe la sfintirea noului asezamânt social.

Edificiul a fost ridicat in aproprierea bisericii si vine sa intregeasca truda de peste doua veacuri a acestei comunitati crestine.

PUBLICITATE

“Constructia, inceputa in anul 2008, are o arhitectura deosebita si cuprinde o sala centrala cu multiple utilizari, alaturi de o bucatarie utilata si o camera mortuara. De asemenea, ea beneficiaza de o pictura frumoasa, in stil bizantin, care intregeste atmosfera de rugaciune”, a declarat preotul Ioan Vadana, parohul bisericii din Saucesti.

Ziua de duminica, 31 iulie, a venit si ea ca o incununare a muncii ctitorilor contemporani, urmasi ai celor care, in urma cu peste doua veacuri, puneau piatra de temelie a bisericii. Enoriasii, in frunte cu preotul-paroh Ioan Vadana si primarul Valentin Manea, l-au avut ca invitat la aceasta sarbatoare, alaturi de oficialitati locale si judetene, pe ierarhul locului, IPS Ioachim, care, impreuna cu un sobor de preoti din Protopopiatul Bacau, a savârsit slujba de sfintire a asezamântului.

Prin rugaciune, aghiasma si untdelemn sfintit, Asezamântul “Intrarea Maicii Domnului in Biserica” si-a primit menirea, aceea de centru al activitatilor sociale, filantropice, culturale si duhovnicesti ce se vor desfasura in aceasta parohie. In continuare, a fost savârsita Sfânta Liturghie arhiereasca pe o scena amplasata in fata bisericii in timp ce credinciosii, in liniste, au putut sa viziteze noul spatiu social-duhovnicesc.

Cuvinte ca “Foarte frumos!”, “Ca-n filme!” sau “Bravo parintelui Ioan, c-a facut asa o mândrete de casa!” se auzeau pe buzele vizitatorilor incântati de ceea ce-au vazut.

[wonderplugin_gallery id=”640″]

“Comunitatea aceasta, satul acesta are o istorie multiseculara care – iata! – astazi se innoieste cu o noua pagina scrisa in cartea veacurilor prin truda jertfelnica a fratiilor voastre”, a precizat IPS Ioachim ca o concluzie, in cuvântul sau de invatatura.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ