Este indicat sa ne ferim de soare prin orice mijloace / Foto: Ovidiu Pauliuc

Meteorologii au emis o noua avertizare cod galben de canicula, valabila pentru judetul nostru, ca si pentru o mare parte din tara. In cele patru zile de pâna la sfârsitul saptamânii, temperaturile vor urca pâna la 36 de grade, iar maximul va fi atins duminica, când sunt de asteptat 37 de grade.

Senzatia de canicula va fi amplificata de indicele temperatura-umezeala, care va depasi pragul critic de 80 de unitati in toate aceste zile. Noptile vor fi de-a dreptul tropicale, cu temperaturi in jur de 20 de grade.

Si ieri, la statia meteo de la Bacau s-au inregistrat 35 de grade la ora 16, iar indicele temperatura-umezeala a fost de 80 de unitati. Sansele de precipitatii sunt nule, dupa cum spun meteorologii, si abia luni ar putea sa ploua slab.

Valorile termice mentionate sunt masurate sau estimate in conditii standard, la umbra si la doi metri deasupra solului.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ