Desi a dat, de-a lungul timpului, zeci daca nu chiar sute de genii, poporul român nu se poate lauda ca ar fi prea inteligent. Nu, daca ar fi fost inteligent, nu se afla, astazi, in situatia in care sa devina din nou sclav. Pentru ca, fie ca va place, fie ca nu, cam asta sunt românii: sclavi in propria tara, deposedati de bogatiile naturale, cu industria distrusa, fara posibilitatea de a lua decizii si redusi la simpla forta de munca platita extrem de prost. Ce e mai interesant, insa, este ca, orbiti de strategiile de manipulare, românii nu doar ca nu vad aceasta realitate, dar mai si aplauda, bucurosi, orice masura care le mai ia din drepturi.

Exemple sunt nenumarate; cel mai recent fiind cel al salariului minim, pe care actualul guvern de tehnocrati a decis sa-l inghete. In afara de aplaudacii si postacii de serviciu, nenumarati cetateni au aprobat decizia Guvernului, insistând ca, daca doresc salariile marite, cei vizati ar fi bine sa munceasca mai mult, sa creasca productivitatea.

Lasam la o parte teoria – majoritatea factorilor care permit cresterea productivitatii depind nu de salariat, ci de angajator (automatizare, robotizare, innoirea productiei, perfectionarea organizarii productiei, pregatirea resurselor umane) si ne concentram pur si simplu pe productivitatea muncii. Conform Eurostat, indicele productivitatii reale a muncii a crescut in România cu 14,7% in 2014 fata de 2010, fiind cea mai mare crestere din UE, in conditiile in care in unele tari (Italia, Grecia sau Finlanda) acest indicator a scazut. Indicele productivitatii muncii pe ora lucrata a crescut cu 18 la suta in intervalul 2010 – 2014, iarasi cea mai mare crestere la nivelul UE. In aceste conditii, desi indicii productivitatii au crescut in permanenta, costul muncii a scazut in România: costul nominal al unei ore lucrate a scazut cu 5,6% desi productivitatea a crescut, dupa cum spuneam, cu 18%.

PUBLICITATE

Discutia, insa, este inutila. A lega cresterea salariului minim de productivitate este un lucru gresit in conditiile in care valoarea acestuia nu acopera nici pe departe cheltuielile necesare supravietuirii unei persoane. Daca acceptam ca salariul reprezinta valoarea de inlocuire a muncii prestate, atunci valoarea salariului minim ar trebui, teoretic, sa acopere cheltuielile minime pentru casa, masa si un minim de distractii al angajatului respectiv. Ceea ce nu se poate face cu 780 de lei, cu cât mai ramâne in mâna angajatul.

Concluzia? Românii au mentalitate de sclav.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

 1. La cat de nemultumiti sunt cei in cauza, n-as zice ca au mentalitate de sclav. Dar li se inoculeaza persuasiv mentalitatea de sclav, de catre o buna parte a presei, partide, analisti, factori de influenta.
  Dupa ’90 am asistat la o propaganda atat de antinationala -dar bine camuflata sub anticomunismul afisat- incat propaganda de dinainte de ’89 mi se pare pare acum, citind vechile ei productii, simple naive cantece pionieresti.

 2. Continuam prezentarea unor oameni de bine.
  Cel mai bogat om din lume nu apare pe orice pagina de net si in niciun caz nu se declara “cel mai bogat om din lume”. Cel mai bogat om din lume e Evelyn de Rothschild,”fabrica de bani” fiind practic a lui. Acesta are mai mult de jumatate din averea intregii planete (~500 trilioane $). Toți miliardari lumii nu pot concura nici pe departe cu Sir Evelyn de Rothschild (Dinastia Rothschild) care detine incredibila suma de 500 trilioane de dolari (mai mult de jumatate din averea totala a lumii !!!). Cu averea acestei familii poate fi hranita si imbracata TOATA populatia globului. Familia Rothschild,500 de trilioane avere! http://dantanasescu.ro/2013/04/14/averea-familiei-rothschild-este-estimata-la-500-trilioane-de-dolari.html Printre cele mai importante bănci din lume controlate de caracatiţa Rothschild amintesc: Banca Angliei, Federal Reserve, Banca Centrală Europeană, FMI, Banca Mondială şi Banca Internaţională a Reglementelor. Prin intermediul acestor bănci şi a altora, se spune că familia Rothschild deţine jumătate din averea totală a lumii, adică peste 500 de trilioane de dolari ! De cand Rothschild a preluat controlul Bancii Angliei in 1815, si-au marit controlul bancar asupra intregii lumi. Metoda lor consta in coruperea politicienilor si acceptarea de imprumuturi masive, pe care nu le vor mai putea plati niciodata si astfel sa fie permanent indatorati bancilor Rothschild. Daca un lider refuza imprumutul fie era demis, fie era asasinat. Daca nici asta nu mergea, urma invazia in urma careia o banca Rothschild era creata.
  Rothschild isi exercita influenta asupra tuturor marilor agentii de presa. Prin repetitie continua, masele sunt pacalite in a crede povestile horror despre asa zisi ticalosi malefici. Rothschild controleaza Banca Angliei, FED-ul american, ECB-ul european, FMI-ul, Banca Mondiala si Banca Internationala a Schimburilor. De asemenea detin majoritatea aurului din lume precum si Bursa Aurului din Londra, care fixeaza pretul aurului zilnic.
  Fotografia Noua Ordine Mondială.

  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=272918512892260&set=pcb.272918616225583&type=1&theater

LĂSAȚI UN MESAJ