4 octombrie 2022
10 C
Bacău

O mulțime de accidente de muncă, ploaie de sancțiuni

.

HomeActualitateO mulțime de accidente de muncă, ploaie de sancțiuni

Luna trecută, în județul Bacău s-a înregistrat un adevărat record în ceea ce privește numărul accidentelor de muncă. Astfel, în martie nu mai puțin de 17 agenți economici i-au comunicat asemenea nefericite evenimente Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Bacău.

Mai mult decât atât, 6 din cele 17 accidente de muncă s-au soldat cu decesul victimelor. Cea mai mare parte dintre ele au murit din cauze patologice (sufereau de o afecțiune gravă), dar chiar și așa este trist, mai ales că au trecut în Lemea Umbrelor în puterea vârstei.Celelalte accidente petrecute în timpul lucrului ori în momentul deplasării înspre și dinspre serviciu se explică prin neglijența victimelor ori a angajatorilor lor față de respectarea normelor de sănătate și securitate în muncă (SSM). În acest context, trebuie să spunem că dintre cei 81 angajatori verificați în martie în ceea ce privește aplicarea normelor respective, 28 au fost amendați, iar mulți alții au primit avertismente, numărul acestora ajungând la 193.

Valoarea totală a amenzilor se ridică la 218.000 lei. O parte dintre agenții economici sancționați contravențional nu au realizat măsurile dispuse de către inspectorii SSM la controlul efectuat anterior ori nu și-au instruit corespunzător salariații cu normele amintite.

Alții nu s-au preocupat ca angajații lor să beneficieze de controlul medical periodic ori nu au întocmit planul de prevenire și protecție împotriva accidetelor de muncă și a bolilor profesionale. Nu au lipsit nici cazurile în care angajatorii au fot sancționați contravențional deoarece nu le-au asigurat salariaților echipamentul corespunzător de muncă.

Alte titluri
Alte titluri

Din peste 80 de permise reținute în weekend, mai mult de jumătate au fost din cauza vitezei

Poliţiştii băcăuani au acţionat în weekend pentru prevenirea și...

Trei tineri au furat un telefon și 700 de lei

  Polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Podu Turcului au...

Microbuz școlar pus sub sechestru din cauza consilierilor locali

Un microbuz școlar IVECO și un autoturism Dacia Duster...

Cum să-i înveți pe copii abilități de rezolvare a problemelor

Copiii întâmpină probleme în fiecare zi, fie cu jucăriile...

Opinii
Opinii

Ce facem când sună alarma?

Scenarii, profeţii, avertismente, conspiraţii, declaraţii belicoase, ameninţări, demonstraţii, anexări, victorii şi înfrângeri, arme, crize, inflaţie, teamă, exod, coronavirus, negocieri, alte conflicte care inflamează lumea,...

Ploaia care va veni

Există numeroși oameni care încă se întreabă de ce a fost masacrată atâta lume în regimul "terorii" franceze, de după Revoluția de la 1789....

Ultimele știri