O adolescenta de 14 ani a fost luata cu forta de agentii federali din scoala in care invata – in orasul mexican Guanajuato – si dusa la Houston pentru a fi predata unei femei care sustinea ca este mama naturala a fetei.

Femeia sustinea ca adolescenta ar fi fost rapita din SUA in 2007 si dusa in Mexic. Ea a obtinut un ordin judecatoresc care a permis ca fata de 14 ani sa fie luata din orasul in care locuia si adusa in Statele Unite.

Aici, in urma testului ADN s-a constatat, insa, ca intre Dorotea García, femeia din Houston si Alondra Luna, adolescenta de 14 ani din Guanajuato nu exista nici un fel de relatie de rudenie.
Tânara a fost repatriata si redata familiei.

Cazul ridica numeroase semne de intrebare, intre care cel mai important este faptul ca nu s-a facut testul ADN inainte ca fata sa fie smulsa brutal din bratele familiei si dusa intr-o tara straina unde a fost predata unei persoane necunoscute.

Judecatorul care a semnat controversatul ordin sustine ca nu era de datoria sa sa ceara teste ADN.
“Noi, ca judecatori, suntem responsabili doar pentru a rezolva cazul de recuperare a minorului”, a declarat judecatorul Cinthia Elodia Mercado. “Noi nu facem investigatii sau anchete”.

Testul ADN a fost facut doar dupa ce opinia publica s-a revoltat in urma difuzarii videoclipului cu imaginile in care adolescenta era, practic, rapita de agentii federali.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ