2 decembrie 2023
ActualitateO haită de câini a apărut în zona Străzii Miorița

O haită de câini a apărut în zona Străzii Miorița

Imaginile au fost surprinse aseară în zona Străzii Miorița, unde o haită de câini a apărut peste noapte, semănând panică în rândul localnicilor.

Dinu Păncescu, șeful Serviciului de Gestionare Câini fără stăpân din Primăria Bacău,  a declarat: “Știm de existența acestei haite care a apărut peste noapte și facem toate eforturile să o găsim. Dacă acești câini ar fi fost în zonă anterior, cu siguranță prezența lor ar fi fost semnalată și postată. Nu e genul de haită care trece neobservată.”

Echipa de capturare a efectuat o amplă căutare în zona Gară – Giratoriu Mărgineni – Carrefour Mioriței – Autogară, dar rezultatele au fost slabe. Au fost găsiți alți câini, inclusiv niște puișori pașnici de aproximativ 5 luni și doi adulți, însă nici urmă de câinii din fotografiile respective.Conform informațiilor disponibile, câinii ies în evidență după ora 21:00, iar în timpul zilei se ascund, cel mai probabil într-un loc liniștit, cum ar fi un teren abandonat sau curtea unei societăți comerciale.

Păncescu a adăugat: “Nu vreau să fac speculații, dar e evident din poze că nu vorbim de niște maidanezi subnutriți care mănâncă de la tomberoane o dată la 3 zile. Sunt niște câini hrăniți, îngrijiți, care fie au scăpat de undeva, fie au fost aduși și abandonați. Sunt câini care se cunosc între ei, există o ierarhie în haită. Se deplasează împreună și acționează ca un grup unitar. Nu au niciun sistem de identificare vizibil (crotalie).”

În ceea ce privește sugestia de a-i captura după lăsarea întunericului, Păncescu a explicat că situația este complicată: “Câinii intră în grădini, sar garduri, dispar în zone cu vegetație. E greu să-i urmărești ziua. Cam ce șanse sunt să alergăm după ei noaptea?! Avem gropi, sârme puse prin grădini de oamenii gospodari, garduri și gardulețe. Adevărate ‘capcane’. Deocamdată nu dispunem de echipamente ‘night vision’. Când vom avea, vom captura și noaptea.”

În acest moment, locuitorii din zona Străzii Miorița sunt sfătuiți să fie vigilenți și să raporteze orice informație relevantă autorităților locale sau echipei de capturare coordonate de Dinu Păncescu.

spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele știri